Actualitate

Temperaturi scăzute la Spitalul de Oncologie din Timișoara. Pacienții diagnosticați cu cancer, înghetați de frig

Publicat: 19 ian. 2022
fațada Spitalului de Oncologie din Timișoara
Un pacient, aflat într-un salon al spitalului pentru a face tratament, a explicat cum este nevoit să stea cu geaca pe el, chiar dacă trebuie să facă perfuzii

Revoltă la Spitalul de Oncologie din Timişoara din cauza frigului. Oamenii îngheaţă în saloane, în timp ce sunt trataţi de cancer la temperaturi cuprinse între 10 şi 15 grade Celsius.

„Ar trebui să ne obişnuim pentru că, din nefericire, această situaţie persistă de o lună, iar atunci a fost chiar mai rău. Depindem de Colterm. De astăzi avem promisiunea că temperatura va creşte cu trei grade. Problemele sunt multe şi le rezvolăm cum putem, iar uneori cu metode ca la război. Spre exemplu, în acele trei zile fără căldură, umpleam sticle goale cu apă fierbinte de la fierbător pentru ca pacienţii să se încălzească. Efectiv, improvizări. Unde pacienţii ar trebui să îşi facă tratamentul avem pături ca să nu le fie frig măcar cât timp stau la perfuzie.

Vorbim despre pacienţi imunodeprimaţi, vorbim despre pacienţi cărora acest frig le scade în continuare imunitatea. Am cerut mai multe plapume, dar spre exemplu, noi trebuie să le prindem venele şi pe acest frig nu se poate. Creşte riscul de progresie a bolii. Creşte riscul de infecţie. Ne umplem toţi de COVID. Ar trebui condiţii mai bune de cazare pentru pacienţi. Acum avem 15 grade Celsius, iar asta nu este o temperatură de confort. Pentru un pacient oncologic nu este ok”, a declarat dr. Petra Curescu.

Pacienții stau cu gecile pe ei din cauza frigului din Spitalul de Oncologie din Timișoara

Un pacient, aflat într-un salon al spitalului pentru a face tratament, a explicat cum este nevoit să stea cu geaca pe el, chiar dacă trebuie să facă perfuzii.

„Îngheţ de frig în spital, în timpul ăsta, parcă mai bine era pe timpul lui Ceauşescu. Şi acasă e la fel, că sunt racordat la sistemul centralizat. Mai aprindem aragazul, dar tot frig este”, a declarat bărbatul.
Adauga un comentariu