Local

Temperaturile scăzute au făcut primele victime! Două persoane au ajuns la spital cu hipotermie

Publicat: 20 nov. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Temperaturile scăzute au făcut primele victime Două persoane au ajuns la spital cu hipotermie
Mașina de ambulanță

Personalul medical de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Judetean „Sf. Spiridon” Iași s-a confruntat seara trecută, 19 noiembrie, cu două cazuri de hipotermie. Din nefericire, o persoană a decedat.

„Primul hipotermic, avea 27 de grade ieri seară. A fost găsit într-o locuință neîncălzită de la Păușești. Locuiește singur acolo. Apelantul este o persoană de la o fundație de caritate la care mai fusese în urmă cu cațiva ani, iar acum mergeau să îi ducă mâncare periodic, iar ieri l-au găsit hipotermic. Ar avea o soră si copii ce or să fie anunțați de această persoană. Pacient consumator cronic de etanol, fără alte  antecedente. A evoluat favorabil în 12 h, a fost încălzit și este internat .

Pacienta P. Maria, 75 ani, a ajuns în UPU cu saj tip C, cu hainele ude încă pe ea, de la Mogoșești.
Temperatura intrarectal 28 grade și coma GCS 10 puncte la sosire.
În 5 minute a instalat SCR. Nu a răspuns la resuscitare.
Pacienta cu patologie psihiatrică, aseară a rămas în casă prin grija vecinei care o îngrijește, dimineață a gasit-o în curte căzută. Este al doilea episod de hipotermie anul acesta, primul în ianuarie, tot 28 grade, iar din păcate deces”, a declarat prof.dr. Diana Cimpoesu, coordonator UPU SMURD.

Adauga un comentariu