Magazin

Tendinţe de amenajare a dormitorului matrimonial în 2021

Publicat: 05 apr. 2021

Dormitorul este spațiul personal căruia trebuie să îi acorzi maximum de atenție. Această zonă  se dorește a fi relaxantă, gândită pentru odihnă.

Corpurile de mobilier integrate în această încăpere trebuie atent selectate iar culorile atent combinate. Și decorațiunile trebuie să fie delicate pentru a beneficia de spaţiul confortabil mult dorit. Să descoperim care sunt tendinţele de amenajare şi recomandările designerilor de interior pentru acest an.

Culorile neutre sunt vedete

Culorile pastelate şi continuă să fie în tendinţe. Sunt blânde, versatile şi contribuie la realizarea unui ambient elegant, prietenos, în plus oferă opțiuni numeroase pe partea de asociere. Pereţii pictaţi în galben pal, bej, gri deschis, alb, continuă fie în tendinţe. Se păstrează aceleaşi linii blânde şi pentru corpurile de mobilier. Pentru că vorbim de dormitoare, ştim că acestea sunt de obicei puțin spaţioase, deci corpul pentru dressing şi patul trebuie adaptate. Se poate crea echilibru cu ajutorul draperiilor, şi a cuverturi sau a pernelor decorative. Specialişti în decorațiuni recomandă accentele metalice .

Se pune accent pe paturi matrimoniale

Cum am precizat, cele mai importante corpuri ale dormitoarele sunt păturile. Şi în materie de paturi matrimoniale avem varietate, de la cele cu rame metalice ce contribuie la realizarea unui ambient tineresc, la cele clasice cu cadre robuste care asigură somn odihnitor. Paturile realizate din PAL continuă să fie populare în dormitoarele decorate minimalsit. Cele cu cadru îmbrăcat cu material textil  sau piele şi piele ecologică conferă o notă cosmopolită.

Cei ce doresc un plus pentru depozitare, pot selecta paturi cu sisteme pneumatice care asigură spaţiu generos de păstrare a lucrurilor sau pe cele cu lăzi și sertare dedicate.

Adaugă oglinzi şi corpuri cu oglinzi

Când avem deficit de spațiu, designerii recomandă folosirea artificiilor. Fie că sunt integrate măsuţe de toalete cu oglinzi generoase fie că sunt montate oglinzi simple în puncte cheie, efectul de intensitate este garantat.

Trebuie să recunoaştem, o perioadă nu s-a acordat atenţia cuvenită măsuţelor de toaletă şi au fost lăsate deoparte în detrimentul altor piese. Compacte, minimaliste, elegante măsuţele de toaletă pot fi exact elementele cheie pentru dormitoare perfect organizate

Sursa de imagine:
Photographee.eu / Shutterstock.com
Adauga un comentariu