Actualitate

Tensiunile dintre ruşi şi americani cresc! SUA va expulza mai mulţi oficiali din Rusia

Publicat: 15 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Tensiunile dintre ruşi şi americani cresc SUA va expulza mai mulţi oficiali din Rusia
Tensiunile între Joe Biden și Vladimir Putin cresc la un nivel îngrijorător

Se așteaptă ca administrația Biden să anunțe sancțiuni ce vizează indivizi și entități rusești, pe lângă expulzarea a doar o duzină de diplomați ruși din SUA ca răspuns la spargerea SolarWinds și interferențelor electorale, conform către două surse familiare cu planurile. În acest fel, tensiunile dintre ruşi şi americani cresc.

O altă sursă CNN afrimă că administrația este de așteptat să ia măsuri împotriva Rusiei joi și se coordonează cu aliații europeni. Sancțiunile vor viza oficialii de informații și guvernamentali și entitățile implicate în intruziunea cibernetică SolarWinds, au spus oficialii.

Joe Biden va semna ordinul executiv

Aceste acțiuni vor fi lansate sub forma unui ordin executiv din partea președintelui Joe Biden , precum și a unor sancțiuni coordonate cu Departamentul de Stat și Departamentul Trezoreriei, au spus oficialii.

Oficialii Departamentului de Stat au chemat aliații americani și se pregătesc pentru potențiale răspunsuri rusești. Nu este clar dacă aceste sancțiuni vor fi suficiente pentru a schimba comportamentul rus, au spus oficialii.
Casa Albă și Departamentul de Stat nu au răspuns imediat la o cerere de comentarii.

Joe Biden a spus la începutul mandatului că va răspunde agresiunilor Rusiei

Administrația Biden a promis să răspundă agresiunilor Rusiei împotriva SUA și a aliaților săi în primele zile ale președinției lui Biden. Biden s-a confruntat cu președintele rus Vladimir Putin pentru o serie de probleme, de la un recent atac masiv cibernetic până la presupusa otrăvire a liderului opoziției din țară, în timpul primului apel telefonic. Și administrația Biden a lansat deja sancțiuni pentru închisoarea și otrăvirea liderului opoziției Alexey Navalny.

Revenirea asupra Rusiei vine, de asemenea, în timp ce administrația Biden a încercat să mențină canale deschise de comunicare diplomatică și să colaboreze cu Rusia atunci când este în interesul SUA. Biden a expus această abordare săptămâna aceasta când a propus un summit cu Putin în timpul celui de-al doilea apel telefonic.

Administrația Biden a decis, de asemenea, recent să mențină ambasadorul SUA numit de Trump la locul de muncă la Moscova pentru viitorul previzibil și l-a invitat pe Putin la o conferință privind schimbările climatice la sfârșitul acestei luni.

SUA transportă nave de război la Marea Neagră

Sancţiunile vin după ce, în urmă cu câteva zile, SUA a decis să transporte nave de război la Marea Neagră. Acest lucru a fost cauzat de faptul că Ucraina susţine că rușii vor să pornească un război și să ocupe ţară. Moscova a dezminţit informaţiile spunând că nu ar trebui să intereseze pe nimeni ceea ce face Rusia în propria graniță.

Declaraţia vine şi în contextul în care de câteva săptămâni ruşii au relocat efective mari de militari la granița cu Ucraina. Conform autorităţilor ucrainiene, numărul soldaţilor relocati s-ar apropria de ordinul zecilor de mii.

De altfel, Rusia a lansat un avertisment pentru SUA spunând că operațiunea americanilor în Marea Neagră nu ar trebui să cuprindă şi peninsula Crimeea

„Nu este absolut nimic normal ca navele americane să facă în apropierea țărmurilor noastre, aceasta este pur și simplu o acțiune provocatoare. Provocatoare în sensul direct al cuvântului: ne testează forța, ne joacă pe nervi. Nu vor reuși”, a spus vice-ministrul rus de Externe, Sergei Ryabkovcitat .

„Avertizăm Statele Unite că va fi mai bine pentru ei să stea departe de Crimeea și de coasta noastră de la Marea Neagră. Va fi spre binele lor”.

Adauga un comentariu