National

Teodor Meleșcanu, numire neconstituţională ca președinte al Senatului. CCR a invalidat mandatul

Publicat: 22 ian. 2020

Curtea Constituțională a decis că procedura prin care Teodor Meleșcanu a fost ales în funcția de președinte al Senatului a fost nelegală, conform unor surse din ședința CCR de miercuri.

Astfel, judecătorii au admis sesizarea de neconstituționalitate a parlamentarilor ALDE, PNL, PMP, UDMR și a unor senatori neafiliați privind alegerea lui Teodor Meleșcanu în funcția de președinte al Senatului.

Mai exact, CCR a decis că legea a fost încălcată prin susținerea și propunerea la șefia Senatului de către PSD a unui politician care făcea parte din grupul ALDE.

Potrivit unor surse politice, ca urmare a deciziei CCR, Meleşcanu ar putea fi susţinut din nou pentru preşedinţia Senatului, de această dată din partea PSD. Funcţia mai este însă vizată şi de Titus Corlăţean şi Robert Cazanciuc, în condiţiile în care PSD are majoritate în Senat.

Teodor Meleșcanu a fost ales pe 10 septembrie, la propunerea PSD, președinte al Senatului, după ce Călin Popescu Tăriceanu a demisionat din fruntea Senatului și a rupt alianța PSD-ALDE. Ca urmare a numirii, Meleșcanu a fost demis din ALDE și a ales să treacă la PSD.loading...

Adauga un comentariu