Actualitate

Teodora Pașa s-a născut cu o malformație gravă! Fetița trebuie transportată de urgență în Turcia pentru operație. Frățiorii ei o privesc printr-o sticlă și plâng că nu o pot strânge în brațe

Publicat: 03 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Teodora Pașa s-a născut cu o malformație gravă Fetița trebuie transportată de urgență în Turcia pentru operație. Frățiorii ei o privesc printr-o sticlă și plâng că nu o pot strânge în brațe
Teodora Pașa are o lună jumătate și s-a născut cu o malformație gravă. Ca să trăiască, aceasta are nevoie de ajutorul nostru

Teodora Pașa, o fetiță în vârstă de o lună și jumătate, are nevoie de ajutorul nostru, al tuturor, ca să trăiască. Teodora s-a născut cu o malformație gravă la inimă. Aceasta a fost diagnosticată cu pilier unic al valvei mitrale cu refulare mitrală severă congenitală și cu hipertensiune în artera pulmonară (HTAP) severă. Pentru a rămâne în viață, fetița are nevoie să fie operată urgent. În România, părinții nu au găsit soluții pentru această afecțiune, singura ei șansă fiind în Turcia, la Medistate Hospital Istanbul. Costul tratamentului preoperator de 3 luni și a operației este 60.000 de euro, o sumă pe care familia nu o poate suporta din venituri proprii. În plus, se adaugă și transportul medical specializat cu avionul în valoare de 10.000 de euro.

Teodora Pașa are numai o lună și jumătate. Aceasta este internată la secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului de Copii „Sf. Maria” din Iași, în stare extrem de gravă. Fetița este ținută în viață de aparate, iar singura speranță a părinților că va rămâne în viață este plecarea la o clinică din Turcia. În România, așa cum spun părinții, medicii le-au spus că nu există cunoștințe și nici aparatură pentru a o ține în viață.

Teodora a fost diagnosticată la naștere cu o malformație gravă, cu pilier unic al valvei mitrale cu refulare mitrală severă congenitală și cu hipertensiune în arteră pulmonară (HTAP) severă. Părinții săi nu-și pot permite să meargă la tratament în Turcia fără ajutorul ieșenilor cu suflet mare. Pe facebook s-a organizat deja o campanie de strângere de fonduri pentru Teodora, dar banii nu ajung. Mama, kinetoterapeut la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași (DGASPC), și tatăl, angajat al Librăriei Doxologia din Iași, roagă toți ieșenii cu suflet mare să-i ajute să o poată ține pe Teodora în viață.

Teodora trebuie să ajungă de urgență în Turcia pentru a fi operată! Aceasta are nevoie de ajutorul nostru

Teodora, fetița de o lună și jumătate, internată la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iași, are nevoie de ajutorul ieșenilor pentru a rămâne în viață. Aceasta trebuie să ajungă de urgență cu avionul în Turcia, pentru a beneficia de operație. Părinții săi nu au apucat nici să o îmbrățișeze pe micuță și așteaptă un miracol să-i salveze viața.

„La naștere, fetița s-a născut cu pilier unic al valvei mitrale cu refulare mitrală severă congenitală și cu hipertensiune în arteră pulmonară (HTAP) severă. În România am încercat să mergem la toate spitalele de profil și medicii ne-au spus că situația îi depășește. Starea fetiței se agravează și avem nevoie urgentă să ajungem în Turcia, la singura clinică care ne-a acceptat solicitarea de a-i oferi serviciile medicale care ar putea să o salveze, la Medistate Hospital Istanbul. Turcia este singurul loc unde o putem opera. Am trimis solicitări la mai multe spitale care ne-au spus că situația este mult prea gravă și că nu-și asumă riscurile. Am încercat în Franța, în Italia și Germania și ni s-a spus că e un caz prea complicat. Nu ni se decontează de statul român cheltuielile, pentru că Turcia nu intră pe lista de decontare”, spune Loredana Pașa, mama Teodorei.

Transportul cu avionul către Turcia costă 10.000 de euro. Teodora va fi însoțită de medici specialiști

Starea Teodorei este din ce în ce mai gravă. Pentru a putea fi transportată în Turcia, un elicopter dotat cu aparatură de specialitate va trebui să o preia din Aeroportul din Iași. Prețul trasportului Iași- Turcia este de 10.000 de euro, pe lângă cei 60.000 necesari pentru tratament. Până la Aeroport va fi transportată de ambulanța din Iași, intubată și însoțită de un medic neonatolog.

„Fără a fi intubată, Teodora nu poate respira singură. De aceea, trebuie să o transportăm cu un avion trimis de la clinica din Turcia cu aparatură specifică și cu un medic neonatolog. Starea ei se agravează din moment în moment și depinde de aparate. Nu am apucat nici să o țin în brațe pe micuță, medicii anunțându-mă chiar înainte să nasc că are o problemă. Îi rugăm pe toți cei cu suflet mare să ne ajute să ne salvăm fetița”, adaugă Loredana.

Loredana, mama Teodorei, nu a știut pe timpul sarcinii că fetița suferă de o malformație gravă. A aflat la naștere

Teodora s-a născut într-o familie cu alți doi frățiori. Unul este în vârstă de 2 ani, iar celălalt în vârstă de 5 ani. Ambii o așteaptă acasă ca să-i dea o îmbrățișare, să o mângâie pe creștet și să îi spună cât de mult și-au dorit o surioară. Din păcate, acest lucru nu va fi posibil dacă ieșenii cu suflet mare nu o vor ajuta pe Teodora să ajungă la tratament în Turcia. Așa cum povestește Loredana, mama Teodorei, vestea că fetița se confruntă cu o malformație gravă a venit chiar de la primele contracții. Atunci a aflat că nu o va putea strânge prea curând la piept.

„Eram internată la Maternitatea „Cuza Vodă” și pregătită să nasc natural. În momentul în care au apărut primele contracții, medicii au sesizat că ceva nu este în regulă. Teodora nu respira cum trebuie. Atunci au decis că va trebui să nasc prin cezariană. Am născut-o și de atunci a fost internată în secția de neonatologie a maternității, iar mai apoi a fost transferată la Spitalul „Sf. Maria”. Pe perioada sarcinii nu am știut că există vreo problemă. La ecograf, totul părea bine. Sper că într-o zi o vom putea duce acasă pe Teodora”, încheie Loredana.

Dacă doriți să o ajutați pe Teodora să ajungă în brațele frățiorilor ei, puteți dona în următoarele conturi:

Cont RON : RO56BTRLRONCRT0V25655702
Cont EURO : RO68BTRLEURCRT0V25655701
Conturile sunt deschise la Banca Transilvania pe numele tatălui : Pasa Sergiu
SWIFT: BTRLRO22
PAYPAL : paypal.me/LoredanaPasa

REVOLUT: 0040755842576
Beneficiar: Sergiu Pasa
IBAN: GB 33 REVO 0099 7059 0498 81
BIC: REVOGB21

Pentru prietenii din R.Moldova care vor să doneze pentru a ne ajuta:
Banca: BC VICTORIABANK SA
Titular cont: Gaibu Natalia
Cont lei MDL: MD66VI022332000002345MDL
Cod fiscal: 0972905214418
SWIFT : VICBMD2X

COLECTAREA PRIN FACEBOOK: https://www.facebook.com/donate/714922525993656/

Adauga un comentariu