Ieșenii sunt așteptați în data de 18 mai, la Mitropolia Iași, Sala Iustin Moisescu, începând cu orele 18:30, la prelegerea și lansarea cărții „Eros, Logos & Agape. Dragostea în era Smartphone”, susținute de scriitorul Mihail Neamțu
Mihail Neamțu este scriitor, teolog și om politic. Această conferință este, de fapt, o întâlnire personală a fiecăruia cu taina iubirii. Ieșenii sunt chemați să reflecte asupra unui „Eros cu aripile smulse”. Mai mult decât atât, scriitorul Mihail Neamțu îi îndeamnă pe cititori să devină eroi ai iubirii, nu victime, nici călăi.
Cei prezenți vor putea asculta frânturi din opera scriitorului Mihail Neamțu
„Eros, Logos și Agape. Dragostea în era Smartphone” este o lectură îndrăzneață în care autorul, filozof și teolog, îmbină ironia modernității cu tragedia iubirii neîmplinite. Cartea este un tratat al iubirii, documentat în spiritualitatea înălțătoare a Sfântului Augustin, dar și în stoicismul lui Marc Aureliu.
„Va fi o lansare în care vom discuta felul în care iubirea a fost transferată, alterată, modificată de internet și, mai precis, despre tensiunea între iubirea virtuală, amăgitoare, reală și nemijlocită între bărbat și femeie. Vom readuce în actualitate niște povești de iubire, poveștile marilor scriitori, marilor artiști și vom avea câteva surprize pentru publicul care este interesat de literatură, teologie și filozofie.
Vom lansa titluri care nu au mai fost lansate la Iași, precum «Geneză și înviere», «Eros, Logos & Agape”, dar și teza mea de doctorat, «Lumină din lumină». Sunt mai multe premiere, vom avea niște artiști care vor cânta la pian la începutul conferinței mele și vor aduce această spiritualitate a muzicii în ecuație și apoi vom avea conferința, plus autografe”, declară Mihail Neamțu, scriitor, teolog și om politic.
Scriitorul nu este la prima lansare de carte
Scriitorul Mihail Neamțu nu se află la prima lansare de carte. Printre cărțile scrise de autorul ieșean se regăsesc și „Vârstele iubirii”, „Credință și rațiune”, „Visul României Mari”, „Bufnița din dărămături”, „Elegii conservatoare – Reflecții est-europene despre religie și societate”, „Verbul ca fotografie -Desidente culturale și comentarii politice”, „Gramatica Ortodoxiei. Tradiția după modernitate”, „Povara libertății. Antiteze, paradigme și biografii moderne”, „Zeitgeist: tipare culturale și conflicte ideologice”.
Autorul s-a născut în Transilvania, dar și-a petrecut o bună parte din viață în occident, de unde a preluat cultura și unele idei moderne. Apreciază cultura locurilor pe care le-a vizitat, în special monumentele culturii rusești, de la Andrei Rubliov sau Pușkin până la Dostoievski, Ceaikovski, Mihail Bulgakov ori Al. Soljenițîn.
Aceștia sunt autorii care i-au influențat gândirea și felul în care privește lumea. Prin lansarea de carte care va avea loc pe data de 18 mai, autorul își dorește să scoată în evidență o parte din sufletul său și din cunoștințele pe care le-a dobândit de-a lungul anilor.
Ieșenii sunt așteptați în data de 18 mai, la Mitropolia Iași, Sala Iustin Moisescu, începând cu orele 18:30, la lansarea de carte condusă de scriitorul Mihail Neamțu, un festin cultural promis de Clubul Marile Cărți, un proiect de revitalizare spirituală a comunităților locale.