Local

Termoficarea din municipiul Iași trece la Termo-Service SA! Toate detaliile contractului încheiat cu Primăria ieșeană! – LIVE VIDEO

Publicat: 23 iun. 2021
Infrastructura de termoficare din municipiul Iași
Plenul Consiliului Local va analiza în cadrul ședinței extraordinare de astăzi, 23 iunie 2021, un proiect legat de concesionarea serviciului de termoficare din Iași către societatea Termo-Service SA

Termoficarea din municipiul Iași va fi preluată de societatea Termo-Service SA. Plenul Consiliului Local va decide astăzi, 23 iunie 2021, concesionarea serviciului de termoficare către societatea Primăriei. Decizia a fost luată după plecarea Veolia Energie din municipiul Iași

Decizie majoră pentru sistemul de termoficare din municipiul Iași! Astăzi, 23 iunie 2021, de la ora 14:00, va avea loc o ședință extraordinară a Consiliului Local (CL) privind concesionarea termoficării din Iași către societatea Termo-Service SA.

„În cadrul ședinței, aleșii locali vor avea pe ordinea de zi două proiecte de hotărâre care vizează asigurarea managementului serviciilor pentru susținerea operatorului local al serviciului public de alimentare cu energie termică. Este vorba despre producție, transport, distribuție și furnizare, de către Termo-Service SA. În calcul intră și modificarea actului constitutiv și statutul societății Termo-Service SA, în vederea completării obiectelor secundare de activitate ale acesteia”, au menționat reprezentanții municipalității ieșene.

Veolia Energie SA a renunțat la contractul de concesiune

La finalul lunii aprilie 2021, societatea Veolia Energie a decis să renunțe la contractul de concesiune pentru termoficarea din municipiul Iași. Ulterior, conducerea municipalității a decis ca acest serviciu să fie preluat de societatea Termo-Service SA. Proiectul va trece prin plenul Consiliului Local Iași în cadrul ședinței ce va avea loc astăzi.

„Cele două proiecte de hotărâre sunt propuse analizei și votului consilierilor locali, în contextul în care, pe 30 aprilie 2021, a expirat contractul de furnizare a energiei termice și apei calde în sistem centralizat de către Veolia Energie Iași SA, întreaga activitate fiind preluată de municipalitate”, au mai transmis reprezentanții Primăriei Municipiului Iași.

Termo-Service SA va prelua termoficarea la finalul lunii iulie 2021

Conform proiectului de hotărâre ce va fi discutat de plenul CL Iași, Termo-Service SA va prelua serviciul de termoficare la finalul lunii iulie 2021. Decizia a fost anunțată de conducerea municipalității încă de acum câteva luni.

„Potrivit documentației care se află la baza proiectelor de hotărâre, managementul serviciilor de producere, transport, distribuție și furnizare a energiei termice în municipiul Iași ar urma să fie asigurat de către Termo-Service SA. Aceasta va încheia în numele și pentru municipiul Iași contracte pentru îndeplinirea obiectivului propus. Contractul de asociere privind asigurarea managementului serviciului public de alimentare cu energie termică în municipiul Iași va fi încheiat între proprietarul sistemului de termoficare și operator al serviciului public de termoficare și Termo-Service SA, fiind valabil pe o durată tranzitorie, începând cu data de 29 iulie 2021, până la încheierea unui contract de delegare a gestiunii serviciului public cu un nou operator”, se arată în proiectul de hotărâre.

Ce sarcini va prelua Termo-Service SA pentru serviciul de termoficare?

Municipalitatea a arătat și în ce va consta serviciul operat de societatea care va gestiona termoficarea din Iași.

„Noua sarcină pe care Termo-Service SA o va realiza în domeniul termoficării va duce și la adăugarea unor obiecte secundare de activitate în actul constitutiv și statutul societății. Astfel, Termo-Service SA va fi autorizată să desfășoare activități precum furnizarea de abur și aer condiționat, producție de energie electrică, transportul energiei electrice ori distribuția energiei electrice. În calcul intră și comercializarea energiei electrice, producția gazelor, distribuția combustibililor gazoși prin conducte, comercializarea combustibililor gazoși prin conducte etc.”, au mai menționat reprezentanții Primăriei Municipiului Iași.

Comentarii
  • Declinul CET-ULUI a inceput atunci cind Termoelectrica l-a dat primariei care in cativa ani la pus pe butuci.Odata cu venirea Veoliei se intrezareau oarece sanse de redresare insa numai dupa 2,3 ani si-au dat seama ca nu sant sanse si au pasat mortul Veoliei care si ea a dat bir cu fugitii.Acum va dati seama ce sanse de redresare are vestitul CET cu Termo-Service

  • Din inertie CET-ul va mai functiona 1 an maxim 2 timp in care primaria spera sa gaseasca o solutie de a externa acest serviciu pagubos in schema actuala si in conditiile in care clientii nu se lasa ademeniti sa se intoarca in centralizat din contra au tot plecat!

  • Termoserviceeste firma penalului si borfasului de chirica condusa de un escroc cu dosar penal pt inselaciune

  • Termo service iasi firma fantoma vor vinde bucata cu bucata termoficarea dupa ce vor fura ce e mai bun si vor pune ceĺe mai mari preturi la orce si pt orce pt ca pot

  • AIVANOAIEI LA PUSCARIE CU TINE SI CU ZDREMTELE DIN FIRMA TA CARE FURA PENSIONARII DIN DACIA DE LA LUNA LA LUNA CU CELE MAI MARI PRETURI FARA SA FACETI NIMIC ,PRIMARU CE FACE ,CEI DE LA DNA CE FAC ?

  • Veolia este o capusa. Veolia nu a avut nimic si nu a adus nimic pe tehnic. Veolia a insemnat top-managementul – total incompetent. Asadar niste incompetenti si-au luat laptop-urile si au plecat inapoi de unde au venit. Foarte bine.

Adauga un comentariu