Magazin

TERRATEST: “Proiectul SOLUMNIA şi realizarea acestuia respecta cele mai înalte standarde naţionale şi internaţionale”

Publicat: 02 dec. 2019

SOLUMNIA este cea mai inalta cladire rezidentiala din Iasi (42 m), fiind dispusa pe 17 niveluri (-3S, D, P, 12E) si avand cea mai complexa si mai sigura solutie de fundare. Solutia de fundare a cladirii SOLUMNIA implica realizarea lucrarilor de incinta cu pereti mulati si piloti forati. Avand in vedere regimul de inaltime, aceasta solutie garanteaza rezistenta cladirii la 8.5 grade pe scara Richter si durabilitatea in timp. 

 Construim responsabil alaturi de Terratest

Dupa o analiza atenta a companiilor de constructii, specializate in fundatii speciale si lucrari geotehnice, echipa SOLUMNIA a ales compania Terratest Geotehnic, lider in fundatii speciale, implicata in multe proiecte de amploare in intreaga lume, pentru realizarea fundatiei cladirii rezidentiale SOLUMNIA.  “Provocarea si ocazia de a contribui la dezvoltarea sustenabila a orasului a determinat echipa Terratest Geotehnic sa depuna toate eforturile necesare pentru contracta si executa in cele mai bune conditii lucrarile de fundatii speciale aferente celei mai inalte cladiri rezidentiale din Iasi, SOLUMNIA. Datorita experientei vaste a personalului Terratest Geotehnic si cu suportul echipei tehnice Solumnia, executia incintei a fost finalizata in cele mai bune conditii si conform graficului de executie. Imediat dupa finalizarea executiei incintei s-a demarat si executia pilotilor de fundare pentru a finaliza executia proiectului in cel mai scurt timp. Atat proiectul, cat si executia acestor lucrari respecta cele mai inalte standarde nationale si internationale, fiind implicate doar companii cu personal si experienta vasta in lucrari similare.”, a declarat ing. Iulian Amolioaiei, Manager Comercial Terratest Geotehnic S.A. pe Zona Est si Sud-Est. Conform previziunilor curente lucrarile companiei Terratest se vor finaliza la inceputul anului 2020, acestea derulandu-se conform graficului initial de executie.

Evolutia lucrarilor de fundare  

“Imediat dupa obţinerea autorizatiei de construire, am inceput pregatirea celor 3 platforme de lucru la cote diferite (tronson I – 2,95 m, tronson II – 4,7 m, tronson III – 6,45 m) raportat la cota +/-0.00 a cladirii. 

In luna august, am inceput executia grinzilor de ghidaj a peretilor mulati, turnand 115 mc de beton, si am realizat mobilizarea utilajelor pentru executia peretilor mulati. In executia peretilor mulati, cu o grosime de 0,6 m si o adancime de -15 m fata de cota de teren natural, s-au pus in opera 135.284 kg otel-beton si 2.050 mc beton. Aceasta incinta de pereti mulati a fost realizata in vederea executarii unei sapaturi adanci de pana la -12,8 m fata de cota +/-0.00 a cladirii. 

In luna octombrie, a inceput executia pilotilor forati cu diametrul de 0,8 m si cu adancimea de 32,8 m fata de cota +/-0.00 a cladirii, punandu-se in opera 63.500 kg otel-beton si 2.220 mc beton. 

Concomitent cu executia pilotilor forati, executam si grinda de coronament cu dimensiunile de 0,6 m latime si 1 m inaltime, in care vom folosi 15.000 kg otel-beton si 110 mc beton. 

Dupa finalizarea pilotilor forati si a grinzii de coronament, incepem excavatia generala in interiorul incintei. Toate etapele sunt realizate conform proiectului si a graficului de lucrari, fara nicio zi de intarziere. Nu ardem nicio etapa, deoarece siguranta si calitatea constructiei sunt cele mai importante pentru noi.”, a declarat Tudor Pesca, managerul proiectului SOLUMNIA.

Programeaza o vizionare si afla mai multe despre ansamblul si apartamentele SOLUMNIA: 0771 195 095 – www.solumnia.ro 

 loading...

Adauga un comentariu