International

Tesla, prima fabrică în Europa

Publicat: 13 nov. 2019

Tesla, prima fabrică în Europa. Elon Musk, directorul general al Tesla, a anunţat că se va mai contrui o fabrică. Producătorul american de vehicule electrice va construi până în 2021 prima sa fabrică europeană în Germania. De asemenea, şi un centru de inginerie şi design.

Tesla cauta o locaţie în principal în Germania pentru construcţia unei fabrici numite „Gigafactory”. Acolo vor fi produse bateriile pentru vehiculele sale electrice, dar şi noul model de maşina, Modelul Y. Principalul motiv ce a stat la baza alegerii Berlinului a fost expertiza germană în domeniul auto, a declarat Musk.

Prima „Gigafactory” a fost construită în deşertul din statul american Nevada. După o perioadă scurtă de mai puţin de şase luni, a fost construită o fabrică în China, la Shanghai. În momentul de fată, Tesla deţine o fabrică de asamblare în Olanda unde sunt produse maşinile Model S şi X.

Însă, analiştii avertizează că nu este cert dacă Tesla va reuşi să-şi îndeplinească ţintele de producţie. Ţinând cont de incertitudinile privind numărul comenzilor, forţa de muncă şi furnizorii auto.

Tesla, prima fabrică în Europa. Profitul Tesla este situat la 1,86 dolari pe acţiune, în trimestrul trei din 2019. Tesla are în intenţie să livreze 360.000 – 400.000 de vehicule în 2019, înregistrând un nivel record.loading...

Adauga un comentariu