Magazin

„The Marvels” – Când se lansează cel mai scurt film din Universul Cinematografic Marvel?

Publicat: 06 oct. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
The Marvels - Când se lansează cel mai scurt film din Universul Cinematografic Marvel

Toamna 2023 aduce unul dintre cele mai așteptate filme ale anului, special pentru pasionații de acțiune cu supereroi. The Marvels are programată premiera în cinematografele americane pe data de 10 noiembrie și cel mai probabil va fi lansat la nivel mondial în jurul acestei date. Noul film reușește să consemneze un record aparte: cu durată de doar 105 minute (adică o oră și 45 de minute), va fi cel mai scurt film din istoria Universului Cinematografic Marvel.

În cursul anului au fost publicate trailere oficiale care să țină publicul aproape de noile aventuri cu supereroi imaginate în filmul The Marvels. În iulie s-a lansat al doilea trailer, după ce primul fusese dezvăluit în aprilie, la emisiunea ABC „Good Morning America”, oferindu-le fanilor informații în premieră despre cel de-al 33-lea film din universul cinematografic Marvel.

Filme tot mai scurte, adaptate la contextul actual

The Marvels va depăși alte două filme de la Marvel la acest inedit capitol – va fi cu 7 minute mai scurt decât The Incredible Hulk şi Thor: The Dark World, care au avut fiecare câte 112 minute. Timpul este o resursă extrem de valoroasă în cazul filmelor de top, care necesită costuri importante pentru producție.

Astfel, se observă o tendință a multor filme de a ajunge să aibă o durată mai mică decât cea cu care mulți fani ai cinematografiei erau obișnuiți. Un bun exemplu este titlul All Fun and Games (Jocurile Groazei), care rulează în prezent pe marile ecrane. Acest film de groază american are o durată neașteptat de mică – doar o oră și 16 minute!

Fiecare minut suplimentar al unui film de succes poate genera costuri extra de milioane de euro. În condițiile în care numărul de bilete vândute la cinema este pe un trend global de scădere – determinat mai ales de ascensiunea platformelor de video streaming online – evident că se caută variante de a micșora pe cât posibil unele investiții. În plus, există păreri conform cărora filmele mai scurte sunt mai bine primite de public, care rămâne cu senzația de a dori mai mult – pretext ideal pentru o continuare realizată de producătorii respectivului lungmetraj. Totuși, în unele cazuri, acțiunea este atât de densă încât necesită un timp mai lung pentru a se desfășura conform viziunii scenariștilor și a regizorilor.

Filmele cu supereroi rămân printre favoritele cinefililor an de an, Marvel fiind unul dintre principalii furnizori de astfel de conținut. Dacă lumea benzilor desenate a inspirat aceste filme, acum filmele determină apariția unor jocuri video bazate pe respectivele francize cu supereroi.

Un bun exemplu este Marvel’s Avengers, joc de acțiune și aventură din anul 2020, dezvoltat de Crystal Dynamics, disponibil pentru PC-uri cu Windows și pentru console PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 5 și Xbox Series X/S. Fanii lui Thor îl pot regăsi pe îndrăgitul supererou în slotul Power of Thor Megaways de la Pragmatic Play, unul din cele mai bune jocuri de păcănele Megaways disponibile pe platforme licențiate de cazino online în România (18+, Joacă Responsabil!).

Durata altor filme din Universul Cinematografic Marvel

Lansat în 2012, The Avengers are o durată de 145 de minute (2 ore şi 25 de minute). Au urmat The Avengers: Age of Ultron în 2015, cu 141 de minute (2 ore şi 21 de minute) și Avengers: Infinity War în 2018, cu 149 de minute (2 ore şi 29 de minute). Cel mai lung film din Universul Cinematografic Marvel este Avengers: Endgame din 2019, cu nu mai puțin de 181 de minute (3 ore şi 1 minut).

Cu Brie Larson (Carol Denvars), Iman Vellani (Kamala Khan) şi Teyonah Parris (Monica Rambeau) în rolurile principale, The Marvels, cel mai scurt film din serie, este regizat de Nia DaCosta. Kevin Feige este producătorul peliculei, iar scenariul a fost scris de Nia DaCosta, Megan McDonnell și Elissa Karasik.

Adauga un comentariu