Economic Local

Ţi-ai complicat viaţa cu mai multe credite! Uite cum ieşi din încurcătură!

Publicat: 06 apr. 2021

În viaţă, oamenii se pot confrunta cu mai multe situaţii neplăcute. Oricine poate avea nevoie de bani, într-o situate care impune soluţii extreme. Chiar dacă solicitantul unui împrumut ştie că poate ajunge în imposibilitate de plată, faptul că trebuie să rezolve urgent o problemă poate să determine asumarea riscului de a mai face unul suplimentar. Astfel, acumulează mai multe credite, descoperind ulterior că sunt în imposibilitatea de a le restitui.

Potrivit CreditRapid.ro, pentru toate aceste persoane există soluţii. Una dintre acestea, materializându-se în refinanţarea printr-un împrumut urgent de la un IFN.

Ce presupune refinanţarea prin împrumut urgent de la un IFN?

Refinanţarea este una dintre cele mai bune soluţii la care poate avea acces o persoană atunci când trebuie să plătească mai multe datorii cumulate. O persoană care se afla într-o astfel de situaţie poate opta pentru acest tip de finanţare de la un IFN, astfel încât să acopere o mare parte din datoria pe care trebuie să o achite urgent.

De astfel, în multe cazuri, răspunsul la întrebarea “cum pot fi plătite mai multe împrumuturi care se suprapun?” consta într-o nouă creditare. Aceste produse nebancare pot oferi banii necesari, pentru a evita raportarea la Biroul de Credit, care ar atrage cu sine imposibilitatea de a mai beneficia vreodată un alt credit.

Unde pot fi făcute refinanţări?

Potrivit https://www.creditcubuletinul.ro/, pe piaţa din România există câteva instituţii bancare care oferă astfel de produse speciale pentru refinanţarea creditelor de nevoi personale. Prin urmare, o nouă finanţare poate fi folosită pentru a rambursa un credit vechi. Este important, însă, să se aibă în vedere că ratele pentru finanţarea mai veche sunt luate în calcul pentru a determina gradul de îndatorare al solicitantului şi că este posibil ca banca să refuze să ofere încă un credit unei persoane care are deja unul.

Pentru multe persoane soluţia rămâne un credit IFN, pentru ca instituţiile financiare nebancare sunt mai permisive. Ideal este că persoana care urmăreşte să facă o refinanţare, să încerce toate metodele disponibile şi să le aleagă pe cele mai bune dintre ele, astfel încât să obţină beneficii prin alegerea pe care o face.

Un credit rapid online poate fi de mare ajutor pentru a se plăti doar o rata

De la un IFN se poate solicita şi un credit rapid online pentru a plăti doar o rata. Aceste tipuri de produse financiare sunt, de obicei, disponibile doar pentru sume mici de bani. Cu toate acestea, se pot dovedi suficiente pentru a acoperi o rata şi sunt uşor de restituit. Este foarte important, însă, că solicitantul să se asigure că poate plăti un astfel de împrumut pentru a evita să realizeze că are şi mai multe probleme după accesarea lui.

Sunt şi situaţii în care într-o lună rata nu poate fi plătită la timp. Este vorba despre situaţii neprevăzute, care nu se repetă în fiecare lună. În cazul în care aceste probleme apar lunar, cea mai bună variantă este aceea de a solicita o reeşalonare a ratelor, atunci când banca accepta un astfel de demers.

Un imprumut rapid poate ajuta la acoperirea uneia dintre datorii

În cazul în care una dintre datorii trebuie să fie rambursata urgent, se poate apela la un credit rapid fara acte, care să o acopere. Cu ajutorul unui astfel de finanţări de la IFN este mult mai simplu şi mai uşor să se obţină suma necesară, pentru că persoană în cauză nu mai trebuie să completeze documente doveditoare ale venitului, care ar necesita timp şi ar îngreuna obţinerea sumei dorite.

Creditele fără dobânda sunt cea mai bună soluţie de plată a datoriilor mai vechi

IFN-urile vin de cele mai multe ori cu oferte interesante pentru persoanele care apelează prima dată la astfel de servicii. Spre exemplu, cele mai multe astfel de instituţii le oferă şi credite rapide fara dobanda clienţilor noi. Ulterior, în cazul unui alt împrumut, se va percepe şi dobânda. Aceste sume de bani sunt oferite in lei, prin urmare rata nu este influentata de un curs bnr euro fluctuant.

Prin urmare, se poate profita de avantajul de a lua o sumă de bani şi de a restitui aceeaşi sumă de bani. Acest avantaj nu este valabil însă şi pentru bănci, deci la acest capitol IFN-urile oferă un avantaj suplimentar. Cu un credit nebancar poate fi acoperită una dintre datorii sau chiar mai multe, în funcţie de valoarea lor şi bineînţeles, de valoarea de bani obţinută pentru refinanţare.

Acestea sunt cele mai bune soluţii pentru a rezolva problema mai multor credite şi plata mai multor rate, care pot să se adune şi să dea mari bătăi de cap persoanelor îndatorate.

 

Comentarii
Adauga un comentariu