Cancan

Ți se rupe sufletul! Cum arată Mihai Neșu acum. Detaliul cutremurător de la nivelul picioarelor

Publicat: 06 dec. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Lupta lui Mihai Neșu cu o accidentare foarte gravă l-a transformat pe fostul fotbalist într-un adevărat exemplu de viață. Implicat activ în ajutorarea persoanelor cu dizabilități, Mihai Neșu are, acum, un proiect de anvergură.

Și-a deschis o fundație la Oradea și are ca scop ajutorarea copiilor cu dizabilități. Povestea sa de viață este emoționantă și dureroasă, totodată, dar Mihai Neșu, așa cum a fost și în teren, nu a dat și nu dă înapoi. Plănuiește construiască un complex de recuperare, cel mai mare din România, și mărturisește că toate durerile trecutului s-au transformat într-o mare bucurie.

„Donează foarte multă lume în Oradea, mă mai trezesc și la biserică cu câte o băbuță care îmi bagă în buzunar 100 sau 200 de lei pentru construcție. Dumnezeu nu vrea suferința omului, nu a dorit nici accidentul, dar l-a îngăduit pentru a mă duce pe drumul care trebuie, fiind un catâr, doar prin suferință, puteam ajunge pe drumul bun.

El mi-a dăruit și Fundația, toți oamenii din jur care mă ajută, sunt un dar de la Dumnezeu. La început a fost multă neliniște, nesiguranță, acum toate acestea s-au bucurat în bucurie, în speranță. Orice greutate, cu răbdare, Dumnezeu o transformă într-o bucurie”, a declarat Mihai Neșu.

„Mi se pare o minune tot ce se întâmplă în fiecare zi, viața este plină de minuni, de lucruri extraordinare, trebuie să fim atenți în jurul nostru ca să remarcăm”, mai spune Neșu.

Mihai Neșu, accidentare înfiorătoare

Mihai Neșu s-a accidentat în dimineața zilei de 10 mai 2011, în timpul unui antrenament pe care îl făcea la FC Utrecht. Diagnosticul medicilor a fost unul crunt: și-a fracturat o vertebră cervicală. Totul a început cu un duel al lui Neşu cu coechipierul Alje Schut, care a căzut peste român.

În urma accidentării, foștii colegi s-au strâns în jurul românului, imediat fiind evident cât e de serioasă situaţia. În clipa în care Mihai Neșu a spus că nu își simte mâinile, picioarele, nimic de la bărbie în jos, coechipierii au izbucnit în lacrimi. El a fost transportat de urgență la spital din Olanda, acolo unde operația a durat mai multe ore.

Adauga un comentariu