International

Tibi Ușeriu, aproape de încheierea maratonului Yukon Arctic. Mai are de parcurs 98 de kilometri

Publicat: 05 feb. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Românul Tibi Ușeriu aleargă de peste 5 zile și 14 ore în ultramaratonul de la Cercul Polar, Yukon Arctic Ultra. Într-un apel telefonic înregistrat și postat de Asociația Tășuleasa Social, Tibi le povestește fratelui și mamei lui cum s-a rătăcit și a pierdut câteva ore degeaba.

„Mă lupt cu un monstru aici, e îngrozitor de frig”, le spune Tibi Ușeriu fratelui și mamei lui în cel mai recent apel telefonic, postat pe Facebook de Asociația Tășuleasa Social. Probleme cu stomacul îi dau bătăi de cap sportivului, iar frigul se simte puternic la picioare.

„În condițiile astea îți e teamă să te oprești. Dacă te-ai oprit un pic, trebuie să o iei la fugă pe lângă sanie.”
Tibi Ușeriu

La momentul apelului erau -19 grade Celsius, le spune Tibi rudelor, ceea ce „e destul de cald” pentru el.

S-a rătăcit pentru câteva ore

„La un moment dat m-am pierdut un pic, m-am oprit, mi-am făcut un foc și am luat-o pe un drum de al vânătorilor. Dar l-am sunat pe Robert și mi-a zis: Ce tot mergi înainte și înapoi. Dute în față”, povestește Tibi familiei lui.

Tibi le mai urează fratelui și mamei lui să aibă grijă de ei, după care încheie apelul.

Au mai rămas doar patru persoane în cursă: Fabian Imheld (Elveția – 249 de mile din 300 parcurse), Tibi Ușeriu (România – 238,8 mile din 300 parcurse), Patrick O Toole (Irlanda – 202,5 mile din 300 parcurse) și Paul Deasy (Irlanda – 202,1 mile din 300 parcurse).

Adauga un comentariu