Local

Tichete sociale pentru pensionari, de Paște

Publicat: 05 apr. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Tichete sociale pentru pensionari de Paște
Tichetele sociale pentru pensionari reprezintă un bun prilej pentru a ajuta măcar un pic bătrânii orașului și a le oferi un mic sprijin

Primăria Municipiului Iași va acorda fiecărui pensionar care respectă anumite criterii, un carnet cu 10 bonuri valorice a câte 10 lei de persoană, prin Direcția de Asistență Socială. Un număr de aproximativ 10.584 de pensionari de drept și pensionari pe caz de boală vor putea intra în posesia lor. Campania se va derula în perioada 6 aprilie 2022 – 5 iulie 2022.

În contextul situației actuale din lume, sărbătorile pascale reprezintă un bun prilej de a face fapte bune și ai ajuta pe cei nevoiași. Reprezentanții Primăriei Municipiului Iași pun accent pe solidaritate și, prin intermediul Direcției de Asistență Socială (DAS) Iași, vor oferi pensionarilor un mic cadou pascal, sub forma unor tichete sociale valorice pentru a le face sărbătorile mai bune.

Tichete sociale pentru pensionari, în valoare de 100 de lei

afis cu primaria Municipiului Iasi
Primăria Municipiului Iași, va acorda fiecărui pensionar, un carnet cu 10 bonuri valorice a câte 10 lei de persoană, prin Direcția de Asistență Socială

Anul acesta este ediția a XVII-a în care pensionarii vor beneficia de tichete sociale valorice. Primăria Municipiului Iași va acorda fiecărui pensionar care respectă anumite criterii, un carnet cu 10 bonuri valorice a câte 10 lei de persoană, prin intermediul DAS.

„Cu toții am trăit în lumina zâmbetului părinților noștri care, zi de zi, ne-au vegheat copilăria și drumul nostru spre împlinire. De Sfintele Paști ne îndreptăm spre ei gândul plin de recunoștință și iubire. Hristos a înviat!”, declară Primarul Municipiului Iași, Mihai Chirica.

Aceste bonuri valorice vor fi acordate unui număr de 10.584 de pensionari de drept și pensionari pe caz de boală, care au până la 1.200 de lei pensii cumulate.

Pentru a intra în posesia tichetelor, persoanele beneficiare ar trebui să se găsească în baza de date a Casei Județene de Pensii, și să fie stabiliți în Municipiul Iași, și să fie cu plata facturilor la zi.

„De aceste tichete vor beneficia 10.584 de pensionari, cu pensii cumulate până la 1.200 lei inclusiv (pensionari de drept şi pensionari pe caz de boală). Pentru a putea intra în posesia tichetelor, pensionarii trebuie să se afle în baza de date a Casei Județene de Pensii, să aibă domiciliul în Municipiul Iași,  să fie în plată cu luna martie 2022”, spun reprezentanții DAS Iași.

 Directia de Asistenta Sociala Iasi
Un număr de aproximativ 10. 584 de pensionari de drept și pensionari pe caz de boală vor beneficia de tichete sociale

Când și de unde vor putea fi ridicate bonurile valorice

lista cu locurile de distribuire a tichetelor
În perioada 6 aprilie 2022 – 5 iulie 2022, pensionarii vor putea cere bonurile de masă în mai multe centre de cartiere din tot orașul Iași

Pensionarii care corespund tuturor criteriilor de mai sus, în perioada 6 aprilie 2022 – 5 iulie 2022, vor putea cere bonurile de masă în mai multe centre de cartiere din tot orașul Iași, în decursul programului de la 8:30 la 15:30. Tichetele se vor acorda în ordine alfabetică.

„Tichetele vor fi distribuite în perioada 6 aprilie 2022 – 5 iulie 2022, în intervalul orar 8.30 – 15.30”, scrie Primăria Municipiului Iași. Locurile de distribuire sunt în Căminul de Pensionari „Sf. Cuv. Parascheva” – Str. Codrescu nr. 6 pentru beneficiarii cu domiciliul în zona Copou, Cantina de Ajutor Social – Str. Sf. Andrei nr. 70 pentru beneficiarii cu domiciliul în zonele Centru, Gară, Direcţia de Asistenţă Socială – Şos. Naţională nr. 43 pentru beneficiarii cu domiciliul în zonele Podu Roș, Bularga, Centrul de Cartier Nicolina – Str. Petre Ţuţea nr. 2 pentru beneficiarii cu domiciliul în cartierul/zona Nicolina I şi II; Centrul de Cartier Păcurari – Șos. Păcurari nr. 34 pentru beneficiarii cu domiciliul în cartierul/zona Păcurari; Centrul de Cartier Tătăraşi – Str. V. Lupu nr. 8-2 ptr. beneficiarii zonelor Tătărași, Metalurgie, T. Vladimirescu; Centrul de Cartier Alexandru cel Bun – Str. Tabacului nr. 1A pentru beneficiarii cu domiciliul în zonele Al. Cel Bun – Dacia”, adaugă reprezentanții Primăriei Municipiului Iași, care a va acorda tichetele sociale pentru pensionari.

Adauga un comentariu