Economic Local

Țigări în valoare de 38.000 de lei, descoperite într-o locuință de pe malul Prutului

Publicat: 03 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Țigări în valoare de 38.000 de lei descoperite într-o locuință de pe malul Prutului

Polițiștii de frontieră ieșeni au descoperit într-un imobil 4.000 de pachete cu țigări de contrabandă, în valoare de aproximativ 38.000 de lei, pe care doi bărbați le-au depozitat ilegal. La sfârșitul săptămânii trecute, echipele din cadrul ITPF Iași au observat cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, în zona localității Bădiuți, județul Botoșani, două persoane, care încărcau colete voluminoase într-un atelaj hipo, ce ulterior s-a îndreptat spre localitate.

„Polițiștii de frontieră au procedat la monitorizarea atelajului, iar la scurt timp au identificat un tânăr de 17 ani, care a declarat, în prezența tutorelui, că a transportat la o locuință din Bobulești câteva colete, fără să știe ce anume conțin. Polițiștii de frontieră au identificat locuința, a cărui proprietar este un cetățean român, în vârstă de 61 de ani”, au declarat reprezentanții Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași.

Peste 4.000 de pachete descoperite în casă

A fost efectuată percheziția locuinței după ce procurorul de caz a dat o autorizare în acest sens. Astfel, într-o anexă, au fost descoperite opt colete cu țigarete. La inventarierea bunurilor a rezultat cantitatea de 80.000 de țigarete (4.000 de pachete cu țigări), în valoare de 37.976 de lei.

„În cauză, polițiștii de frontieră au întocmit lucrare penală sub aspectul savârșirii infracțiunii de contrabandă și efectuează cercetări în vederea depistării și identificării tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun”, au mai precizat oficialii ITPF Iași.

Adauga un comentariu