Economic Local

Țigări în valoare de aproape 30 de mii de euro, abandonate pe malul râului Prut

Publicat: 11 feb. 2020

Polițiștii de frontieră au descoperit o cantitate impresionantă de 10.490 de pachete cu țigări de contrabandă, în valoare de peste 123.000 de lei. O echipă din cadrul ITPF Iași, în noaptea de sâmbătă spre duminică, a organizat o acțiune în zona malului românesc al râului Prut. În jurul orei 3:30, cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, au fost observate, în zona localității de frontieră Horia din județul Botoșani, mai multe persoane care se deplasau dinspre malul râului Prut către interiorul țării, transportând colete voluminoase.
Profitând de condițiile meteo și de întuneric, persoanele au abandonat coletele și s-au îndreptat către localitate.

„Întrucât cetățenii în cauză nu s-au supus somațiilor legale, polițiștii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase mai multe focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale. În cel mai scurt timp, pe baza relațiilor de cooperare, s-a luat măsura informării autorităților moldovene despre eveniment, în vederea cercetării în comun a evenimentului”, au declarat reprezentanții Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași.

Peste 200 de mii de țigări descoperite în colete

În apropierea locului unde au fost descoperite coletele a fost identificat și un cetățean român. La inventarierea bunurilor a rezultat cantitatea de 209.800 de țigarete (10.490 de pachete cu țigări), în valoare de 123.258 de lei, cantitate ce a fost ridicată de polițiști, conform prevederilor Codului de Procedură Penală, în vederea continuării cercetărilor.

„În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și de trecere frauduloasă a frontierei de stat, în vederea depistării și identificării tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun”, au mai precizat oficialii ITPF Iași.loading...

Adauga un comentariu