Actualitate

Tiki Village, o poveste devenita realitate la Iasi – FOTO

Publicat: 09 iul. 2015
Un loc cu totul inedit in Iasi, in care distractia si natura se combina armonios. Asa ar putea fi descris, in linii mari, cel mai nou spatiu de agrement din Iasi. Tiki Village este locul perfect pentru a-ti petrece zilele de vara, despre care poti spune ca te duce direct pe litoral sau in Delta Dunarii. Un concept original aduce dupa sine o poveste interesanta. Este si cazul actionarilor care, inspirati de culturile asiatice, de locurile in care si-au petrecut vacantele si de pasiunea pentru calatorii si civilizatii indepartate, au vrut sa aduca si in Iasi cate ceva din ceea ce au experimentat.


Asa a luat nastere Tiki Village, un mic sat de vacanta amplasat pe plaja Venetia. Actionarii, impreuna cu Alex Costea, din Iasi, care a locuit foarte aproape de zona lacului Venetia, au ajuns la concluzia ca locurile de la noi nu sunt apreciate la adevarata lor valoare, au vazut potentialul din zona si ca se poate face si aici ceva diferit. Modelele dupa care s-au inspirat sunt plajele, cultura si parcurile natural din Thailanda, Cambodgia, Bali, Vietnam si Singapore. Nu au gonit dupa profit, ci au vrut sa creeze un loc frumos, din pasiune. Din acest motiv, actionarii au tratat modernizarea locului cu foarte mare seriozitate, tinand cont, in primul rand, de natura si de infrumusetarea ei.


Locul a fost igienizat, s-au plantat copaci, vegetatie si gazon, totul fiind realizat in colaborare cu Apele Romane. Foarte important este faptul ca acest proiect nu a presupus nici o defrisare. Unul dintre efectele actiunilor, cu care se mandresc, este imbogatirea faunei, in zona fiind prezente acum foarte multe pasari specifice deltei, anume rata salbatica, sitarul, starcul cenusiu, starcul pitic, lisita, gainusa de balta, pescarusul albastru.
 
A urmat apoi conceperea designului unic. Toate materialele folosite sunt autentice, (lemn, stuf, nisip)100% naturale. Stuful este adus direct din Delta Dunarii, nisipul de la malul Marii Negre, Siretului si Prutului, iar totemurile sunt sculptate manual din trunchiuri de lemn masiv, de sculptori consacrati, ce au lucrat si in America de Sud. Conceptul se inspira din culturile insulelor din Indochina si Polynesia, incepand de la nume pana la regulamentul intern.

Pentru cei curiosi, denumirea „Tiki” inseamna, in cultura amerindiana, „primul om”.
Cei care doresc sa isi petreaca zilele de vara intr-un loc superb, complet diferit fata de ceea ce  exista in momentul actual in Iasi, sunt invitati la Tiki Village, pentru a se bucura de o plimbare relaxanta in mijlocul naturii si admirarea peisajului, pentru o balaceala la Tiki Beach sau pentru a savura o bautura racoritoare la Tiki Bar. Alte activitati includ plaja, piscina, kayak, hidrobicicleta, barca, placa, bar Hawaiian.

De precizat ca la Tiki Village exista singura piscina plutitoare din Romania si cea mai mare din Europa. Aceasta masoara 250 mp si a fost conceputa si construita in Thailanda si instalata pe lac de producatori. De precizat ca la Tiki Village exista atat piscine pentru adulti, cat si doua piscine pentru copii.  Intrarea este platita doar de persoanele care opteaza pentru piscina si sezlonguri, vizitatorii avand acces gratuit. Tiki Village se afla pe Strada Ciric, pe malul lacului Venetia. De asemenea, il puteti gasi pe Facebook cautand Tiki Village.
Comentarii
  • au facut de zile mari frate acolo. Nu mai pute apa aia cum putea anul trecut. Nu mai sunt gunoie. E marfa tot in interior. Felicitari initiativei!

  • In tot Iasiul e nevoie de parcari. Si acolo e nevoie dar nu e vina lor cred ca nu e una mare. Ei au facut ceva bun si lumea vine sa vada. Felicitari …pe bune!

  • Felicitari pentru investitie.Problema ramane parcarea, dar, mai ales desteptii care parcheaza chiar in strada , in fata intrarii.

  • felicitari pentru amenajare si eforturile de a utiliza acest spatiu intr-un mod elegant! nu stiu ce legatura are tema amerindiana cu iasiul si venetia, dar oricum, bravo! posterul realizat foarte profesionist (probabil ca e cel mai bun care l-am vazut in Romania). Fratilor, dar de ce accesul pentru barbati e mai scump duminica? nu e club de swingeri!

  • Din pacate, acest loc atat de frumos amenajat imi creeaza disconfort maxim in propria locuinta. Muzica este data atat de tare, incat nu ne mai putem odihni. Ziua duduie, noapte la fel, pana pe la 5 dimineata. In asemenea conditii, nu mai dau 2 bani pe acest loc despre care credeam ca va fi ceva intr-adevar fain……..

  • E frumos. super! DAR SA NU MA MAI F*** LA CREIER CU MUZICA LOR, CA EU DIMINEATA MA DUC LA SERVICI. SA PUNA DRAQ. PANOURI FONOIZOLANTE SI TREABA LOR CE FAC ACOLO. CHIAR NU MA INTERESEAZA, DAR SA NU MA TINA PE MINE TREAZ PANA LA 6 DIMINEATA, CA NU-I NORMAL!!! CA SA NU MAI SPUN CA DE ACUM SI COPILUL INCEPE SCOALA SI DRACII II IAU DACA NU REZOLVA CU RAHATUL DE MUZICA!

Adauga un comentariu