Eveniment-Social

Timp de opt ani, nimeni nu i-a putut lua locul. Cine este tânăra care promite că va ajunge pe cele mai cunoscute scene din lume – FOTO

Publicat: 12 iun. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Timp de opt ani nimeni nu i-a putut lua locul. Cine este tânăra care promite că va ajunge pe cele mai cunoscute scene din lume - FOTO
Rianna Rusu, este tânăra, care până la vârsta de 17 ani a reușit să câștige toate concursurile muzicale la care a participat

Rianna Rusu este tânăra care până la vârsta de 17 ani a reușit să câștige toate concursurile muzicale la care a participat. Este cunoscută pentru frumusețe, dar în special pentru sensibilitatea pe care o aduce pe scenă. Din acest motiv, nimeni nu i-a putut lua locul. Încă de când își face intrarea se aud ropote de aplauze

Rianna Rusu este elevă la Colegiul Național „Garabet Ibrăileanu” Iași. Totul a început când se aștepta mai puțin. Asculta muzica părinților săi, iar de-a lungul copilăriei fredona prin casă. Mama și tatăl au observat acest lucru, așa că i-au făcut cadou o oră de canto. A început să cânte la vârsta de 9 ani și are toate șansele să devină una dintre cele mai cunoscute cântărețe din România.

A pășit cu frică pe un drum nou: „Eram nouă în domeniu”

poză cu Rianna Rusu
Este cunoscută pentru frumusețe, dar în special pentru sensibilitatea pe care o aduce pe scenă

Părinții au fost cei care i-au descoperit talentul, au susținut-o, iar Rianna afirmă faptul că fără ei ar fi existat puține șanse să ajungă atât de sus. Camera fetei este plină cu trofee și premii, dar cea mai mare bucurie a sa este că și-a făcut părinții mândri.

„Eu trăiesc prin muzică și nu pot să-mi mai văd viața fără ea, pentru că face parte din mine. Am început să studiez muzica la vârsta de nouă ani, când am mers la prima oră de canto. Eram nouă în domeniu și totul mi se părea că este foarte complicat. Era mai greu decât ceea ce-mi imaginam eu atunci când cântam prin casă.

Cu timpul am învățat lucruri noi, m-am perfecționat și mi-am făcut curaj să particip la concursuri și festivaluri de muzică ușoară. Primul premiul pe care l-am câștigat a fost Premiul I, atunci a fost momentul când am realizat că asta vreau să fac în viață, atunci am început să mă apreciez mai mult. Am simțit o bucurie imensă pentru faptul că mi-am făcut părinții mândri”, mărturisește tânăra artistă.

Cariera sa în muzică abia a început, însă Rianna Rusu promite că va ajunge sus. De un an de zile își așterne pe foaie sentimentele. Acestea se conturează ușor, ușor într-un repertoriu muzical.

„Visul meu este să-mi fac creațiile publice, să ajungă la oameni care poate au trecut prin aceleași stări ca și mine și să-i bucur cu muzica mea. Îmi doresc să dăruiesc muzică, căci pentru mine muzica este cel mai frumos și cel mai direct mod de a-mi exprima sentimentele”, destăinuie Rianna Rusu.

Ceea ce o caracterizează pe Rianna Rusu este sensibilitatea cu care mișcă sufletul tuturor ascultătorilor. Însă de către artistă este considerată un defect, pentru că s-a izbit de multe prejudecăți care au făcut-o să sufere.

„Eu sunt o persoană sensibilă și, din nefericire, am fost judecată pentru acest fapt. Am reușit să-mi ascund durerea, însă aceasta va face parte mereu din mine. Mulți ani am fost de părere că plânsul este o slăbiciune, acum consider că ești slab dacă nu ai curajul să-ți înfrunți slăbiciunile. Evenimentele neplăcute ne fac să fim mai puternici și să privim viața cu alți ochi”, adaugă ieșeanca.

A câștigat premiul cel mare la fiecare concurs la care a participat, demonstrând că nimeni nu-i poate lua locul

poză cu Rianna Rusu
Rianna Rusu este elevă la Colegiul Național „Garabet Ibrăileanu” din Iași

A participat la nenumărate concursuri, dar cea mai mare realizare este că a plecat acasă cu toate premiile mari, adăugând la colecția sa încă un trofeu, până când n-au mai încăput în cameră.

„Îmi place atmosfera de la festival, iubesc să fiu pe scenă și, din acest motiv, mi-am luat emoțiile în dinți și am început să particip la diferite concursuri. Cele mai mari realizări pe care le-am avut sunt Hermannstadtfest la Sibiu, unde am câștigat Trofeul Festivalului și melodie în prima audiție oferită de compozitorii și textierii ucraineni Olek și Katerina Malyk. «Românii au Talent», unde am ajuns în semifinală, «Vocea României» unde am reușit să ajung în semifinală, în echipa Irinei Rimes. Concursul Chant, son sur scene, care s-a desfășurat la Baia Mare, unde am obținut Premiul II, la faza națională”, adaugă tânăra în vârstă de 17 ani.

Rianna Rusu și-a pus ca prim scop să vindece sufletele oamenilor prin muzica sa. Are o sensibilitate aparte, astfel că nimeni nu-i poate lua locul.

„Unii oameni au nevoie de o persoană care să-i sprijine, să le spună că totul va fi bine. Dacă nu au o asemenea persoană în viața lor, poate muzica mea le va fi de ajutor”, mărturisește ieșeanca.

Adauga un comentariu