Prima pagină » Stiri si curiozitati » Tinctura de leurdă beneficii. Ce este și la ce ajută

Tinctura de leurdă beneficii. Ce este și la ce ajută

23 apr. 2024, 15:48,
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

Nu știi care sunt beneficiile tincturii de leurdă? Mai întâi trebuie să știi că leurda mai este cunoscută și ca usturoi sălbatic. Este înrudită cu usturoiul și ceapa iar utilizarea sa atât în bucătărie, cât și ca plantă medicinală datează din cele mai vechi timpuri.

Tinctura de leurdă beneficii. Ce este planta miraculoasă

Leurda face parte din categoria plantelor erbacee si perene si are un gust similar usturoiului. Este originară din pădurile umede care acoperă Europa si nordul Asiei. Prezintă un bulb subțire de culoare albă sau galbenă, o tulpină triunghiulară și frunze de un verde aprins care sunt ovale și emit o aromă puternică de usturoi atunci când sunt zdrobite.

În fiecare an, primele frunze răsar la sfârșitul iernii, apariția inflorescenței având loc primăvara. Aceasta include 6 pana la 20 de flori albe, cu o forma asemănătoare unei stele, care produc semințe negre în interiorul unor capsule. La mijlocul verii, leurda moare și rămâne inactivă până la sfârșitul iernii viitoare. Ce trebuie sa mai știi despre leurdă este că atât frunzele, cât și florile sale sunt comestibile. Poți consuma în stare crudă sau gătită și bulbii din pământ. Savoarea frunzelor tinde să își piardă din intensitate în momentul în care florile încep să înflorească.

Leurda este și o sursă importantă de adenozină, conținând o cantitate de 20 de ori mai mare decât cea din usturoiul standard. Din acest motiv, unele studii au ajuns la concluzia că adăugarea acestei plante în dieta zilnică poate contribui la scăderea presiunii sistolice a sângelui.

Care sunt beneficiile tincturii de leurdă

Pentru a prepara tinctura veți avea nevoie de: frunze de leurdă tocate mărunt și de alcool de 38-40 %.

Într-un borcan spălat si uscat puneți leurda tăiată mărunt. Este esențial de știut că leurda nu trebuie îndesată în borcan. Umpleți borcanul cam pe trei sferturi din capacitate și turnați alcool peste ea. Lăsați-o la macerat 14 zile. Puneți borcanul lângă o sursă de căldură sau într-un loc unde razele soarelui ajung la el. Este foarte important ca în fiecare zi să agitați puțin borcanul. După ce au trecut cele 14 zile, strecurați conținutul borcanului, apoi puneți tinctura rezultată într-o sticlă mai mare sau în mai multe sticluțe mici . Păstrați sticluțele cu tinctură într-un loc răcoros și întunecat.

Conform unor studii, tinctura poate fi folosită ca tratament naturist pentru diferite afecțiuni: hipertensiune, colesterol mărit, ateroscleroză, flebită și tromboflebită, cardiopatie ischemica, varice și hemoroizi, astm, astm alergic, bronșită cronică, colită de fermentație, constipație, adjuvant contra viermilor intestinali, răceală și gripă, detoxifierea organismului, combaterea efectelor secundare ale tratamentului cu antibiotice, deficit de magneziu.

De asemenea, tinctura de leurdă poate avea și alte beneficii. Spre exemplu, poate inhiba proliferarea celulelor canceroase, poate ajuta la digestie și poate contribui la vindecarea rănilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *