Stiri si curiozitati

Tinctură de salvie. Ce efecte tămăduitoare are aceasta

Publicat: 07 feb. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Tinctură de salvie. Ce efecte tămăduitoare are aceasta
Tinctura de salvie are numeroase beneficii pentru organism și este recomandată atât pentru uz intern, cât și extern.

Puțini sunt cei care știu ce beneficii are tinctura de salvie. Salvia este una dintre cele mai apreciate plante medicinale și este recomandată pentru uz intern și extern. Aromata tinctură de salvie se poate face foarte ușor acasă și se păstrează la loc uscat și răcoros pentru a-și menține proprietățile cât mai mult timp. Iată ce efecte tămăduitoare are aceasta.

Tinctură de salvie

Salvia este una dintre plantele medicinale cu numeroase beneficii pentru organism. Salvia conține uleiuri volatile, rășini, flavonoide, substanțe amare, vitamina A și vitamina K. Preparată sub formă de tinctură, salvia este un adevărat elixir pentru sănătate.

Această plantă medicinală îmbunătățește sistemul imunitar, stimulează activitatea cerebrală, ameliorează afecțiunile digestive, previne apariția bolilor cronice și reduce inflamația din organism. O altă plantă medicinală cu efecte miraculoase este pelinul. Pelinul este recomandat în cazul problemelor digestive, reglează tranzitul intestinal, tratează balonarea, indigestia, spasmele sau arsurile gastrice. Ceaiul de pelin consumat de două ori pe zi poate ameliora tusea, bronșita, chiar și pneumonia. Ceaiul amar poate fi consumat simplu sau îndulcit cu miere. Pelinul preparat sub formă de ceai calmează durerile menstruale, reduce stările depresive, întărește sistemul imunitar, tratează insomnia, reglează glicemia și ajută la pierderea în greutate.

Tinctura de salvie este utilizată pentru sistemul digestiv pentru că reduce spasmele intestinale, redă pofta de mâncare și asigură o funcționare normală a sistemului digestiv. Tinctura de salvie este benefică și pentru sistemul hormonal pentru că ameliorează durerile menstruale și reglează activitatea hormonală.

Tinctura de salvie este benefică și pentru sistemul nervos pentru că înlătură stările de nervozitate și îmbunătățește starea emoțională. Această tinctură poatefi folosită și extern, aplicată direct pe o suprafață. Este recomandată la gingivite, răni superficiale, eczeme sau transpirație excesivă.

Cum să pregătești acasă un adevărat elixir pentru corp

Tinctura de salvie se obține prin macerarea plantelor la rece sau la cald, cu ajutorul alcoolului alimentar. Tinctura medicinală rezistă mult timp dacă este preparată și depozitată corect. Substanțele active ale tincturii sunt asimilate foarte ușor de organism.

Dincolo de întrebuințarea în scop medicinal, salvia este folosită în în bucătărie de către marii bucătari. Salvia este ideală în supe, la sosul de roșii, merge presarată peste ompletă și multe alte delicii culinare.

Tinctura de salvie se poate face foarte ușor acasă. Vom avea nevoie de 2 linguri de plantă mărunțită peste care se toarnă 250 ml de alcool alimentar. Preparatul se păstrează într-un borcan de sticlă, la loc întunecat, timp de două săptămâni.

După acest timp se strecoară zeama lăsată și se pune în sticlușe mici apoi se depozitează la frigider. Tinctura de salvie are numeroase beneficii pentru organism și este recomandată atât pentru uz intern, cât și intern. La fel de bine, putem pregăti și un ceai de salvie ideal pentru slăbit. Acesta are un efect de detoxifiere și stimulează arderile grăsimilor din organism. De asemenea, salvia are numeroase proprietăți benefice pentru piele, contribuind la regenerarea celulară. Ceaiul de salvie previne îmbătrânirea și ajută la elasticitatea pielii. Putem pregăti și un ulei de salvie, la fel de eficient. Un alt leac naturist este uleiul esențial de oregano. Acesta este recomandat pentru a trata sau preveni acneea. 

Adauga un comentariu