Economic Local

Tinerii care nu și-au finalizat studiile la timp primesc „A doua șansă”

Publicat: 22 oct. 2019

Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Capital Uman a decis să prelungească perioada de depunere a proiectelor în cadrul apelului „Măsuri de educație de tip A doua șansă”. Concret, modificările făcute în cadrul proiectului vizează prelungirea perioadei de depunere până pe data de 19 decembrie 2019, ora 16:00. Inițial, termenul de depunere era 30 octombrie 2019.
Apelul de proiecte are o finanțare totală de 163,45 milioane de euro. Banii sunt destinați tinerilor și adulților care nu și-au finalizat educația obligatorie. Proiectele îi vor sprijini pe aceștia să reintre în sistemul de educație și formare. Bugetul apelului este de 163,45 milioane de euro, din care aproximativ 145 milioane de euro pentru regiunile mai puțin dezvoltate, între care și regiunea Nord-Est.

Cine poate obține finanțare în proiect

Se vor finanța dezvoltarea programelor de tip „A doua șansă”, Furnizarea de programe și servicii de consiliere și orientare a carierei pe tot parcursul vieții. Beneficiari eligibili în cadrul acestui apel de proiecte sunt agenții, structuri aflate în subordinea/coordonarea Ministerului Educației Naționale și alte organisme publice cu atribuții în domeniul educației și formării profesionale. Furnizorii de servicii de orientare, consiliere, mediere școlară și servicii alternative, publici și privați pot primi finanțare în cadrul programului. Eligibile sunt și instituțiile/agențiile guvernamentale cu atribuții în domeniul incluziunii sociale, precum și ONG-urileloading...

Adauga un comentariu