Local

Tinerii care se confruntă cu dependența de alcool sau de droguri vor beneficia de consiliere gratuită – FOTO

Publicat: 09 feb. 2024
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Tinerii care se confruntă cu dependența de alcool sau de droguri vor beneficia de consiliere gratuită - FOTO
Tinerii din Iași care se confruntă cu dependența de substanțe sau de alcool și cei care sunt tentați să înceapă consumul vor beneficia gratuit de ajutor

Tinerii din Iași care se confruntă cu dependența de droguri sau de alcool și cei care sunt tentați să înceapă consumul vor beneficia de ajutor gratuit. Asociaţia Streetaware, în parteneriat cu Crucea Roșie Română, Filiala Iași, anunţă lansarea proiectului care se intitulează „Educaţie pentru decizii înţelepte”. Scopul este reducerea consumului de droguri în rândul adolescenților.

Tot mai mulți tineri din Iași au devenit consumatori de droguri. Proiectul are scopul de conștientizare

 tânără care consumă droguri
Proiectul „Educaţie pentru decizii înţelepte” își propune să faciliteze accesul a 900 de elevi aflați în situație de risc

O problemă care îngrijorează părinții și profesorii este consumul de droguri în rândul elevilor. Aceștia sunt din ce în ce mai mulți, iar motivele pentru care încep a consuma sunt vaste, însă unul care stă la bază este presiunea socială. Tinerii sunt tentați să recurgă la astfel de practici pentru a se integra în grupurile de prieteni care fac acest lucru.

Acest scop va fi îndeplinit prin activităţi ce vizează creşterea nivelului de informare în vederea neînceperii consumului. Se vor face activități pentru dezvoltarea abilităţilor de a face faţă situaţiilor de viaţă copleşitoare. Mai mult decât atât, se va facilita accesul la servicii de suport psihologic pentru adolescenţii consumatori. Se vizează și dezvoltarea competenţelor cadrelor didactice pentru depistarea şi intervenţia timpurie, precum şi facilitarea accesului acestora la resurse informaţionale relevante.

„Proiectul «Educaţie pentru decizii înţelepte» își propune să faciliteze accesul a 900 de elevi aflați în situație de risc la informații corecte și avizate, cu privire la riscurile consumului de droguri. Să dezvolte abilități de gestionare a emoțiilor pentru minim 400 de elevi aflați în risc de consum de droguri, necesare pentru a răspunde adecvat la situațiile de viață zilnice. Să reducă comportamentele de risc în ceea ce privește consumul de droguri pentru 50 adolescenți, prin intermediul unor sesiuni de consiliere psihologică și a unor grupuri de suport. Să formeze 20 de specialiști din școlile ieșene în prevenirea și intervenția în cazul consumului de droguri. Să realizeze o campanie media pentru a stimula deprinderea unui stil de viață sănătos, fără comportamente de risc”, se arată proiectul realizat de Asociaţia Streetaware, în parteneriat cu Crucea Roșie Română, Filiala Iași.

Proiectul a fost implementat pentru 5 luni

Beneficiarii direcți ai proiectului sunt 900 de elevi și 20 de cadre didactice din municipiul Iași. Valoarea totală a proiectului este de 175.000 de lei.

Perioada de implementare a proiectului este 15 ianuarie – 14 iunie 2024. Acest proiect se adresează, în principal, adolescenților cu vârsta între 12 și 18 ani, aflați în situații și în medii de risc, în ceea ce privește consumul de substanțe.

Pe lângă grupul țintă vizat direct de program, cel al adolescenților, este permisă includerea altora care au un impact direct asupra acestora. Astfel, se pot lua în considerare și alte categorii de beneficiari, cum ar fi părinții, cadrele didactice și membrii comunității extinse.

Comentarii
Adauga un comentariu