Magazin

Tips&tricks: de ce sa apelezi la un OIREP pentru gestionarea deseurilor?

Publicat: 07 mai 2021

Ai o firma de care trebuie sa te ocupi zi de zi, insa nu mai dispui de suficient timp pentru a gestiona valorificarea deseurilor pe care le introduci pe piata?

Conform legislatiei in vigoare, esti obligat sa te ocupi de managerierea aceleiasi cantitati de deseuri ambalajepe care o produci fie prin productie, fie prin import, iar colaborarea cu un OIREP poate fi solutia de care ai nevoie! Este vorba despre o organizatie care iti poate prelua responsabilitatea si care te poate ajuta sa fii intotdeauna la zi cu tot ce inseamna raportarea de mediu, dar si administrarea deseurilor!

Ce cantitate dedeseuri ambalaje produci anual?

Unul dintre primele lucruri cu care un OIREP te poate ajuta este acela de a stabili care este cantitatea de deseuri pe care o produci in fiecare an. Daca nu ai deocamdata o firma specializata in acest sens in companie, expertii din domeniu managementului de deseuri iti ofera sprijinul de care ai nevoie: ei se ocupa de studierea bilanturilor firmei si, in urma unei discutii cu tine pot determina care este cel mai bun plan de actiune pe care trebuie sa-l contureze.

Ce tipuri de rapoarte trebuie sa trimiti catre Agentia Nationala de Protectie a Mediului?

Autoritatile trebuie sa fie mereu in cunostinta de cauza cu cantitatea de deseuri din Romania, pentru ca ulterior, ele sa transmita la randul lor date exacte catre reprezentantii Uniunii Europene. In acest sens, trebuie sa te asiguri ca OIREP-ul cu care colaborezi intocmeste toate rapoartele trimestriale si anuale privitoare la deseurile din plastic, din sticla ori din cauciucuri, care sa contina informatii despre cate deseuri introduci pe piata in urma activitatii pe care o desfasuri.

Foarte important este sa ai in vedere faptul ca expertii in domeniul managementului deseurilor sunt intotdeauna la curent cu termenele limita pe care trebuie sa le respecte. In caz contrar, risti sa fii sanctionat conform legii, iar amenzile sunt destul de costisitoare.

Specialistii OIREP colaboreaza cu cei mai buni colectori

Printre elementele de care mai trebuie sa tii cont se numara si faptul ca OIREP-urile nu au rolul de a valorifica deseurile, ci de a gasi colectori care sa faca acest lucru. Cu o experienta bogata in spate, expertii din acest domeniu stiu exact la cine sa apeleze pentru a valorifica inclusiv cantitati mari de deseuri, iar astfel sa-ti vina in ajutor.

Tarife convenabile pentru cantitati mari de deseuri

Un alt avantaj extrem de important, de care ai parte atunci cand apelezi la un OIREP este ca preturile pe care le platesti sunt mai mici pe masura ce cantitatea de deseuri creste. In acelasi timp, mediul inconjurator are de castigat, pentru ca nivelul de poluare descreste considerabil.

Poti lua legatura cu un OIREP extrem de usor

In momentul in care te hotarati sa transferi responsabilitatea privitoare la gestionarea deseurilor catre un OIREP, este suficient sa iei legatura cu reprezentantii organizatiei pentru a stabili o intalnire. Ulterior, daca totul este in regula, trebuie sa semnezi o procura de imputernicire a OIREP-ului, alaturi de un contract in care sa fie specificate toate serviciile, dar si preturile de care beneficiezi.

De la raportare de mediu, pana la gasirea celor mai buni colectori de pe piata din Romania, OIREP-ul este aliatul tau de incredere! Ecologic3rambalaje.ro are o experienta bogata cand vine voba despre managerierea deseurilor si te poate ajuta sa fii mereu in pas cu legislatia in vigoare!

Date de contact:

E-mail:office@ecologic3rambalaje.ro

contact@ecologic3rambalaje.ro

Telefon: 0239 680 500

 

 

Adauga un comentariu