Culinar

Tiramisu de post, reţetă vegană

Publicat: 16 mart. 2020

E post, dar nimic nu ne împiedică să ne răsfăţăm cu deserturi culinare delicioase. O idee de reţetă de post, numai bună de preparat zilele aceastea, este tiramisu de post, desert vegan.

Ingrediente:

200 g nuci
100 g migdale
5 curmale
30 g boabe de cacao
300 g caju
2 păstăi de vanilie
200 g unt de cocos
100 ml lapte de soia
50 gr pudră de roşcove
fulgi de cocos

Mod de preparare:

În primul rând, înmoaie nucile şi caju-ul în apă caldă. Ţine-le timp de o oră, apoi nucile, migdalele şi boabele se cacao se mixează în blender până când se obţine o pastă. Pasta respectivă va fi blatul pentru tiramisu şi se întinde într-o tavă tapetată cu fulgi de cocos.

Între timp, se prepară crema tot la blender. Amestecă caju, curmale, pudra de roşcove şi laptele de soia. Vei obţine un amestec omogen, care se toarnă peste blatul de tiramisu. Bagă la frigider tava şi lasă câteva ore. Poţi băgă şi la congelator pentru 50 de minute, dacă vrei să serveşti mai repede  desertul.





Adauga un comentariu