Actualitate

Toată atenția, îndreptată spre Moscova. Vladimir Putin a avut ultimul discurs public înainte de alegerile prezidențiale: „Țara mamă își apără suveranitatea. Nimeni nu trebuie să se amestece în alegerile din Rusia” – LIVE VIDEO, TEXT, UPDATE

Publicat: 29 feb. 2024
_____ Vizualizări 12 Comentarii
Toată atenția îndreptată spre Moscova. Vladimir Putin a avut ultimul discurs public înainte de alegerile prezidențiale Țara mamă își apără suveranitatea. Nimeni nu trebuie să se amestece în alegerile din Rusia - LIVE VIDEO TEXT UPDATE
Vladimir Putin, ultimul discurs public înainte de alegerile prezidenţiale

Vladimir Putin are astăzi, 29 februarie 2024, ultimul discurs înaintea alegerilor de luna viitoare. Preşedintele vorbeşte în faţa Adunării Federale, după ce ieri Transnistria i-a cerut protecţia. Toată atenţia e acum spre Moscova, asta pentru că Vladimir Putin va aborda mai multe teme.

UPDATE 2: Liderul de la Kremlin a ajuns în sală. Toți cei prezenți s-au ridicat în picioare pentru a-l primi pe președintele Rusiei cu aplauze.

Cele mai importante declarații făcute de Vladimir Putin:

„Vom vorbi despre problemele ce trebuie rezolvate pentru a avea o dezvoltare a ţării noastre. Înţelegem că sunt evenimente planificate, dar oamenii au nevoie reală să audă conversaţii. Mă aştept să vor fi discutate în public, pentru a implementa tot ce avem în plan avem nevoie să fim împreună.

Vorbim despre curajul oamenilor, trebuie să ne mândrim. Ne inspiră şi ne întăresc încrederea că vom putea face orice împreună. Nu doar că am oprit ameninţarea pandemiei, dar am arătat că societatea noastră are valori. Ţara mama îşi apără suveranitatea şi securitatea. Cetăţenii noştri au loialitate şi credinţă faţă de ţară.

Industria a arătat flexibilitate şi reziliența. Vreau să mulţumesc antreprenorilor. Milioane s-au adunat în jurul acţiunilor necesare victoriei.

Oamenii contribuie pentru victoria noastră comună. Avem susţinerea absolută a populaţiei pentru acţiunea din Ucraina.

Toate instituţiile guvernamentale susţin eroii noştri şi familiile lor. Vreau să-l laud şi pe principalul pilon de sprijin al ţării. Nimeni nu are voie să se implice în alegerile interne ale ţării. Aşa numitul Vest încearcă limitarea dezvoltării noastre. Au intenţia să ne distrugă şi să folosească teritoriul nostru pentru scopul lor, inclusiv Ucraina. Sunt absolut convins că vor să ne separe şi să ne slăbească.

Vorbim despre toţi reprezentanţii anumitor regiuni. Întreaga economie a Rusiei a dat dovadă de rezistenţă în ultimii doi ani. Vorbim despre o cauză comună, bunăstarea ţării mame. Datorită vouă vom avea viitorul hotărât. Ruşii fac orice pentru victorie. Apărarea şi întărirea securităţii noastre sunt făcute pe toate fronturile, mai ales pe cel militar. Asta se datorează celor care luptă pentru ţara mamă, care-şi riscă viaţa în fiecare zi. Vă salutăm curajul. Rusia va ţine mereu minte eroii căzuţi şi vreau să vă rog să avem un moment de linişte pentru aceştia.

Forţele noastre armate au experienţa uriaşă, mai ales când e vorba de tactici în misiuni. Au fost implicaţi o sumedenie de lideri militari talentaţi şi cei cu experienţă în folosirea armelor de înaltă tehnologie. E esenţial pentru succesul nostru militar. Înţelegem ce trebuie făcut şi munca în acest sens continuă fără niciun fel de oprire. Capabilitatea forţelor de luptă armate a fost demonstrată în multe ocazii.

Facem tot ce este necesar ca să îndeplinim obiectivele operaţiunii militare. Ne protejăm suveranitatea. Arătăm o responsabilitate totală în ceea ce priveşte folosirea armelor nucleare. Toate lucrurile au fost făcute, sistemul a arătat pe teren forţa. Au fost folosite rachete cu mare succes. I-am ajutat pe fraţii noştri care au cerut să revină la ţară mama

Pentru a îmbunătăți serviciile digitale din țară, internetul de mare viteză trebuie să fie disponibil nu doar în marile orașe, ci în întreaga țară. Pentru a face acest lucru, vor fi alocate mai multe fonduri pentru modernizarea flotelor de sateliți ale Rusiei.

În ultima parte a discursului, sare tot mai mult de la un subiect la altul, trecând rapid prin finanțarea pescuitului, digitalizare și inteligență artificială: „Inteligența artificială este foarte importantă aici, trebuie să ne asigurăm că suntem competitivi în acest domeniu”.

Exporturile trebuie să crească. Rusia este un lider pe piața mondială a cereaslelor, chiar și în contextul sancțiunilor internaționale.
Au sosit sute de branduri noi în Rusia deoarece oamenii vor să înceapă o afacere, cred în ei înșiși și în țara lor.

Trebuie să devenim indepenenți din punct de vedere tehnologic în domenii cheie pentru economie. Pentru asta, trebuie să ne bazăm mai puțin pe importuri și să producem în volume mult mai mari.

Rusia are un avantaj competitiv uriaș în tehnologie și știință, dar trebuie să își dubleze investițiile în cercetarea științifică, inclusiv în domeniul farma și în programele spațiale. Ne propunem să majorăm investițiile în știință și tehnologie la 2% din PIB până în 2030.

Îndemn oamenii de afaceri să investească în Rusia. Taxele pentru firmele mici și mijlocii ar trebuie reduse.
Rusia este cea mai mare economie din Europa (moment în care a primit aplauze energice din sală, în ciuda faptului că afirmația este falsă, Rusia fiind a cincea cea mai mare economie europeană).

Economia rusă a crescut cu 19%, iar salariul minim va fi majorat. Refacerea bazei noastre industriale este esențială pentru protejarea suveranității noastre.

Avem planuri pentru a îmbunătăți speranța de viață în Rusia pentru a ne asigura că viitoarea generație este puternică și robustă. Mai mulți oameni trebuie să facă activități sportive, vor fi alocate fonduri pentru îmbunătățirea infrastructurii sportive. Lăsați băutura, apucați-vă de ski!

De asemenea, miliarde de ruble vor fi alocate pentru a îmbunătăți școlile.

Deficitul de forță de muncă înalt calificată și de tehnologie de vârf reprezintă riscuri pentru economia rusă. Rusia va fi printre cele patru mari puteri economice din punctd e vedere al puterii de cumpărare în viitorul apropiat.

Înțelegem că Occidentul încearcă să ne atragă într-o cursă a înarmării. Încearcă să ne epuizeze, să repete șmecheria pe care au reușit-o cu Uniunea Sovietică în anii 1980.

Prin urmare, sarcina noastră este să dezvoltăm complexul industrial de apărare în așa fel încât să creștem potențialul științific, tehnologic și industrial al țării. Trebuie să distribuim resursele cât mai rațional posibil și să construim o economie eficientă a forțelor armate, pentru a obține maximum pentru fiecare rublă cheltuită pentru apărare.

Legăturile familiale și valorile morale sunt distruse în Occident, în schimb Rusia sprijină valorile civilizate. Rusia se confruntă cu o rată a natalității în scădere, dar aceasta este o tendință globală. Rusia combate acest trend fiecare nivel al guvernului și al autorităților.
Religia și valorile noastre morale sunt cele care sunt în prim plan aici. Familiile mari trebuie să devină norma (aplauzele prelungi). În următorii șase ani, trebuie să atingem o rată sustenabilă a natalității. Propunem măsuri care să sprijine familiile numeroase.

Credem că este important să ne întărim relațiile cu țările arabe, cu America Latină.

Țările occidentale cred că ele reprezintă supremația în lume. Rusofobia orbește oamenii și îi lipsește de facultățile lor raționale.
(despre ideea unor trupe NATO în Ucraina) Consecințele pentru intruși vor fi și mai tragice, avem arme ce sunt capabile să lovească ținte pe teritoriul lor. De ce ei (NATO) nu înțeleg că există pericolul unui conflict nuclear?

Suntem gata de discuții privind securitatea eurasiatică. Acțiunile SUA efectiv au distrus securitatea europeană.

Fără Rusia nu poate există o pace durabilă în lume.

Trebuie să ne întărim Districtul Militar de Vest în condițiile în care Finlanda și Suedia intră în NATO .

Rusia este gata de dialog cu SUA pentru stabilitate strategică. În același timp, Statele Unite încearcă să provoace o înfrângere strategică Rusiei. Declarațiile SUA că ar fi gata de discuții pe tema stabilității strategice sunt doar demagogie.

Există acuzații fără fundament contra Rusie privind încercări de a amplasa arme în spațiu.

Forțele noastre strategice sunt pregătite pentru luptă. Sistemele Kinjla sunt folosite pentru a lovi ținte importante. De asemenea, a fost folosit și complexul Zircon. Testele cu Burevestnik, Poseidon sunt pe cale să se încheie. Vom demonstra capacitate rachetelor Sarmat de a îndeplini misiunile lor de luptă.

Armata noastră a câștigat o experiență de luptă colosală. Armata noastră are inițiativa în Ucraina, eliberează noi teritorii. Vom face totul pentru a încheia conflictul, pentru a îndeplini obiectivele „operațiunii militare speciale”.

Nu vom permite nimănui să se amestece în afacerile noastre interne. Occidentul încearcă să slăbească Rusia din interior.

Acest discurs este o privire spre viitor, există probleme care trebuie rezolvate pentru dezvoltarea țării. Am vorbit cu rușii din întreaga țară, inclusiv cu profesori, voluntari și soldați.

Majoritatea absolută a rușilor sprijină „operațiunea militară specială” (din Ucraina)”.

UPDATE: Vladimir Putin a întârziat la discurs. Din moment în moment, președintele Rusiei va apărea la evenimentul anului.

Vladimir Putin, ultimul discurs public înainte de alegerile prezidenţiale

Aşteptăm o primă reacţie în cazul tensiunilor din NATO create de preşedintele francez Emmanuel Macron cand a anunţat că Franta ar putea trimite trupe în Ucraina.

Este aşteptată o reacţie a lui Vladimir Putin şi dupa Congresul de la Tiraspol, unde liderii teritoriului separatist prorus din estul Republicii Moldova au cerut protecţia Rusiei. În plus, toata lumea se asteapta ca liderul de la Kremlin să vorbească şi despre soarta războiului din Ucraina.

La ora 11:00, discursul preşedintelui Vladimir Putin va fi difuzat în 17 cinematografe din ţară, iar peste jumatate din locurile din salile de cinema au fost rezervate deja în urmă cu trei zile.

Vladimir Putin va anunţa probabil obiectivele pentru următorii șase ani în care se asteapta să rămână preşedinte. Analiştii ruşi spun că Putin va contura o trecere de la modelul forţat al Rusiei înconjurate de duşmani la modelul Rusia – nava amiral a dezvoltării, acesta va deveni conceptul de bază al mesajului.

Ar urma desigur şi să laude reuşita Rusiei de a respinge contraofensiva ucraineană din vara anului trecut, precum și capturarea oraşelor Avdiivka şi Bakhmut.

Comentarii
  • „Țara mamă își apără suveranitatea. Nimeni nu trebuie să se amestece în alegerile din Rusia”. nimeni nu au voie se amestece, doar ei dreptul sa se amestece in toate tarile din lume, alegeri, politica, economie, aparare, lobby, tot.

  • Dar nemernicanii ce fac mai tu ala de la ora 1 : 14? Nemernicanii care vor sa conduca toate tarile si fac razboaie,ei se amestica nu Rusia. In Romania nemernicanii vor sa ne bage fortat , fara votul romanilor pe Geana. Daca pupi nemernica in kur si esti presul ei la ordine iaca poti sa ajungi si presedinte fara vot intr- o tara democrata si celalalt bou mui- anus spera sa – l puna nemernicanii la natio ca a lins destul la ordine in genunchi toate clantele. Ce ma intereseaza pe mine alta tara ca Rusia sau alta tara este comunista ? Nu e treaba noastra. Ce ne interezeaza pe cine au ales presedinte alta tara ,nu e treaba noastra. Nota 10 Livia!

  • Chiar nu conteaza pe ce loc este economia Rusiei in clasamentul european…Daca inchid rusii complet gazul si petrolul, atunci sa vezi clasamente si aliante..:))) Si de o parte si de cealalta a Atlanticului..:)))

  • Alegeri…care alegeri ? Sunteți caraghioși…Se știe deja că Putler a câștigat mascarada asta cu 112% … Inclusiv Navalnai a fost la vot și l.a votat pe piticul dictator.. Rusia are economie ??? Ce economie are ??? Ați auzit de vreun telefon, televizor calculator rusesc ? Numai niște retardați mintal din naștere mai cred in măreția ei… Rusia a ajuns sclava Chinei.

  • Din pacate PUTIN nu este credibil atat timp cat a executat public toti opozantii. Rog Putinistii din Romania sa fie rezervati fata de PUTIN. ex: Sosoaca, Dan Puric,,Cosmin Guse, Gigi Becale, Simion, etc.

  • Stie Putin ce face in tara lui,poporul rus il accepta sau nu ,fiecare tara este libera sa – si aleaga presedintele, regimul comunist sau democratic ,fiecare tara este libera sa faca sau nu o revolutie. Si in tarile democrate exista tensiuni puternce si revolte impotriva regimului, ex. franta ,….,protestele agricultorilor in europa etc. si la noi suntem revoltati romanii impotriva regimului si etc dar asta nu inseamna ca tarile comuniste trebuie sa condamne aceste libertati din democratie.sau invers. Poate sa fie un alt presedinte rus si sa planga toti dupa putin cum se intampla la noi ca multi plang dupa ceausescu . Mai incet cu judecatul altor tari . Noi trebuie sa pastram relatii amicale de buna vecinatate cu Rusia si punct! Nu estre razboiul nostru si trebuie sa stam departe de conflict.

Adauga un comentariu