Ceea ce este interesant la această reţetă este că poţi folosi orice fel de carne doreşti. Este o tocană care se prepară simplu, chiar dacă va fi nevoie de puţin mai mult timp pentru că aromele să se îmbine armonios. Fericiţi vor fi cei care ştiu să aibă răbdare!
Ingrediente:
- 200 g orice fel de carne
1 ceapă albă
2 căţei de usturoi
sare şi piper, după gust
1 lingură boia dulce, opţional
3-4 fire pătrunjel
1 lingură oregano uscat
50 g sos de tomate
100 ml supă de pui, opţional
1 linguriţă scorţişoară, opţional
100 ml vin alb sec
1 conservă năut
100 ml ulei de măsline
3-4 cartofi noi, mici
Mod de preparare:
Tai carnea cuburi, cartofii jumătăţi, ceapă julien, iar usturoiul îl zdrobeşti. Încălzeşti o cratiţă, torni uleiul şi pui carnea la rumenit. Adaugi ceapă, usturoiul, sarea şi piperul după gust, ierburile aromatice, le amesteci şi le laşi la foc potrivit încă alte 4-5 minute.
Torni vinul, sosul de tomate şi supa de pui, opţional. Acoperi cu un capac, dai la foc mic şi laşi să se întrepătrundă aromele aproape o jumătate de oră. Adaugi boabele de năut dintr-o conservă şi cartofii. Asezonezi cu sare şi piper, după gust. Laşi cratiţa pe foc între 20-25 de minute. Serveşti caldă şi decorată cu frunze de pătrunjel.