Delicioasa tocăniță de hribi cu smântână este pe placul multora dintre noi. Hribii au o textură cărnoasă și fragedă, fiind printre cele mai apreciate ciuperci. Rețetele cu hribi sunt diverse, savuroase și ușor de pregătit acasă. Tocănița de hribi cu smântână are o savoare aparte și este ideală de servit la mesele de sărbătoare împreună cu alte bucate făcute ca odinioară. Iată rețeta simplă pentru un preparat culinar desăvârșit.
Tocăniță de hribi cu smântână
Cânt vine vorba de gustoșii hribi, doamnele se întrec în tot felul de rețete savuroase și aromate. Hribii au o textură cărnoasă și fragedă, iar mâncărurile preparate cu aceștia sunt sănătoase, sățioase și delicioase.
Tocănița de hribi cu smântână este pe placul multora dintre noi. Acest fel de mâncare se face rapid, cu câteva ingrediente, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat.
Pe lângă tocănița cu hribi putem face și un escalop de pui cu smântână. Acesta este delicios și aromat și merge perfect cu mămăliguță sau cu o pâine de casă pufoasă și fragedă. Rețetele cu pui sunt delicioase și la îndemâna oricui.
La fel de bine putem să îi cucerim pe cei dragi cu un ostropel de pui moldovenesc. Acesta este adorat de mulți și le va aminti de vremea copilăriei și de rețetele bunicii. Tocănița de hribi cu smântână este perfectă de servit la orice ocazie, se face rapid, este gustoasă, aromată, sățioasă și sănătoasă.
Rețeta cu care vei obține un adevărat deliciu
Pentru savuroasa tocăniță de hribi cu smântână vom avea nevoie de 500 g de hribi, 250 ml de smântână, 1 ceapă, 3 linguri de ulei, sare, piper, 1 lingură de făină, 2 căței de usturoi și mărar proaspăt.
Mai întâi se spală hribii sub jet de apă rece și se curăță apoi se toacă în felii potrivite. Într-o oală se pune la călit ceapa împreună cu câteva linguri de ulei, apoi se adaugă usturoiul tocat și hribii. Se toarnă un litru de apă fierbinte în oală, se amestecă ușor și se lasă la fiert la foc mic.
Când apa începe să scadă și ciupercile au fiert, se amestecă într-un bol un polonic de lichid cu făina și cu smântână apoi se toarnă totul în oală și se potrivește gustul cu sare și piper. La final, se ia oala de pe foc și se adaugă mărar proaspăt tocat. Tocănița se servește cu mămăliguță caldă sau cu pâine de casă fragedă și pufoasă. Cu siguranță acest deliciu îi va cuceri pe toți cei de la masă.
Tocănița de hribi cu smântână este gustoasă, sățioasă și ușor de pregătit, cu doar câteva ingrediente. Acest preparat culinar este pe placul multora, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta tradițională, la final vom obține o mâncare irezistibilă. Mâncărurile cu ciuperci sunt recomandate de către medici și celor care se află la dietă sau vor să aibă un stil de viață sănătos și o alimentație echilibrată. Când vine vorba de savuroasele tocănițe cu ciuperci, rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințele fiecăruia.