Culinar

Tocăniță de pui cu smântână. Un desfăț cremos și catifelat

Publicat: 08 dec. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Tocăniță de pui cu smântână. Un desfăț cremos și catifelat
Un fel de mâncare de zi cu zi, care se potrivește de minune cu orez basmati, piure sau paste

Ce ar putea fi mai reconfortant într-o zi de iarnă decât o porție de tocăniță de pui cu smântână care să te încălzească pe dinăuntru? Foarte ușor și rapid de preparat, această versiune de sos catifelat de smântână necesită ingrediente ce pot fi găsite cu ușurință în magazine, precum smântână proaspătă, ceapă, nucșoară și un strop de sos de soia pentru a da savoare întregului preparat. Un fel de mâncare de zi cu zi, care se potrivește de minune cu orez basmati, piure sau paste.

Tocăniță de pui cu smântână

Uneori, după o zi cu multe provocări, avem nevoie de o „îmbrățișare culinară”. Atunci când ne simțim singuri sau descurajați, iar stresul pare că și-a înfins ghearele în inimile noastre, tindem să tânjim după libertatea inocentă a copilăriei și după o îmbrățișare vindecătoare.

Acest fel de mâncare, adesea preparat cu grijă de mamele noastre în copilărie, poate fi resimțit ca o „îmbrățișare culinară”, îndeosebi atunci când este savurat împreună cu cineva drag. Un truc simplu ce poate fi aplicat acestei rețete este că în loc să tăiați ceapa, să o răzuiți fin astfel încât să obțineți un piure de ceapă a cărui lichid va pătrunde în întregul sos, fără a-i domina aromele. Odată ce piureul de ceapă este călit în unt, vă veți da seama de importanța acestui detaliu mic, dar cu un impact atât de mare în rezultatul final.

Astfel, pentru această rețetă cremoasă și care vă va inunda simțurile cu aromele delicioase, aveți nevoie de 1 lingură de unt, 1 lingură de ulei de măsline, 2 bucăți de piept de pui fără oase, tăiat în bucăți mici, 2,5 lingurițe de condimente italiene, sare/piper, 1 ceapă mică, 2 cartofi roșii mari, 1 cană de morcov, ½ cană de țelină, ¾ cană de fasole verde (proaspătă sau congelată), 310 mililitri supă concentrată de pui (bulion de pui), 1 cană de lapte integral (nu înlocuiti cu lapte degresat), 1 cană de smântână acră, la temperatura camerei, 30 grame amestec de condimente pentru sos ranch.

Instrucțiuni de preparare și sugestii de servire

Topiți untul într-un vas pentru supă la foc mediu. Condimentați bucățile de pipet de pui tăiate cubulete cu sare, piper și condimente italiene. Adăugați-le în vas și căliți-le până sunt gătite. Scoateți-le din vas. Adăugați 1 lingură de ulei de măsline sau de floarea soarelui în vas, împreună cu legumele. Gătiți-le până se înmoaie, cam 5 minute. Adăugați înapoi puiul. Combinați bulionul de pui, laptele, smântâna și amestecul de condiment pentru sos Ranch. Adăugați-le în vas și amestecați bine. Lăsați sosul să fiarbă până când cartofii și morcovii sunt moi, pentru aproximativ 45 de minute.

Dacă doriți să o faceți mai consistentă, puteți prepara foarte simplu câteva găluște mici. Tot ce trebuie să faceți este să amestecați o cană și jumătate de amestec instant de clătite cu jumătate de cană de lapte. Adăugați condimente uscate precum 2 lingurițe de pătrunjel, jumătate de linguriță de cimbru și jumătate de salvie, și jumătate de linguriță de pudră de usturoi.

Când sosul de pui cu smântână a dat în clocot, adăugați bucăți mici din acest amestec și lăsați-le să fiarbă, fără capac, timp de aproximativ 10-15 minute. Întoarceți găluștele periodic, cu grijă, pentru a vă asigura că sunt întrepătrunse pe fiecare parte atunci când serviți tocănița de pui cu smântână.

Adauga un comentariu