Economic Local

Toleranță zero pentru ieșenii care fac mizerie pe domeniul public: Amendați pentru că au aruncat cojile de semințe pe jos

Publicat: 28 ian. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Toleranță zero pentru ieșenii care fac mizerie pe domeniul public Amendați pentru că au aruncat cojile de semințe pe jos

Autoritățile locale par să fie din ce în ce mai drastice față de cetățenii care nu respectă normele de curățenie. Astfel, nu doar persoanele care depozitează neconform cantități mari de deșeuri sunt sancționate, ci și ieșenii care nu respectă normele minime de curățenie. Astfel, oamenii legii au trecut inclusiv la sancționarea celor care aruncă coji de semințe pe domeniul public.

„Polițiștii locali din cadrul Serviciului 2 Poliție Locală au sancționat contravențional cu amendă în valoare de 190 lei, pe numitul A.I, domiciliat în municipiul Iași, deoarece a fost depistat în zona Codrescu, în timp ce consuma semințe de floarea-soarelui, iar cojile le arunca pe jos”, au declarat reprezentanții Poliției Locale Iași.

Ieșenii sunt tot mai atenți unde depozitează deșeurile

În vizorul autorităților se află inclusiv persoanele care depozitează deșeuri în apropierea tomberoanelor sau a punctelor gospodărești, așa cum se întâlnesc multe cazuri în Iași. O serie de amenzi au fost date în zona punctului gospodăresc de pe str. Ștefan Dumitrescu, acolo unde au fost depozitate, pe domeniul public, lângă pubele, deșeuri din carton și textile.

De precizat faptul că, în urma sortării deșeurilor reciclabile, în prima parte a anului trecut au fost obținute 263,90 tone de hârtie și carton față de 228,02 tone în aceeași perioadă a anului 2018 (+15,74 procente), 90,81 tone de PET față de 64,23 tone (+41,38 procente). Totodată, au fost colectate 53,76 de tone de plastic față de 52,24 tone (+2,91 la sută), 12,35 tone de folie față de 10,2 tone (+21,08 la sută). De asemenea, au fost colectate 3,9 tone de aluminiu față de 2,16 tone (+80,56 procente), 20,29 tone de metal (fier, cupru etc.) față de 5,39 tone.

Adauga un comentariu