Uite un top cu cele mai sanatoase legume din alimentatia de zi cu zi, care ne ajuta sa ne pastram in forma maxima.
Legumele prezentate in randurile urmatoare au cel mai mare aport la necesarul zilnic de fibre si vitamine. Astfel, acestea se numara cu siguranta printre cele mai sanatoase legume.
1. Spanacul
Contine: fibre, proteine, calciu, fier, magneziu, potasiu, vitaminele A, C, E, K, B6.
Cum il prepari: e cel mai sanatos crud, in salate.
2. Ciupercile
Contin: fibre, proteine, fier, potasiu, vitamina D, vitamina B6.
Cum le prepari: calite, la gratar, la cuptor.
3. Broccoli
Contine: Proteine, calciu, fier, magneziu, potasiu, vitamina A, C, B6.
Cum il prepari: la aburi, la gratar, crud in salate.
4. Conopida
Contine: Proteine, magneziu, fibre, potasiu, vitaminele C, K, B6.
Cum o prepari: la aburi, la cuptor, in salate.
5. Rosiile
Contin: Magneziu, fibre, potasiu, vitaminele A, C, K
Cum le prepari: crude sau inabusite.
6. Ardeiul gras
Ce contine: fibre, potasiu, vitaminele A, C, K, E, B6.
Cum il prepari: la abur, la tigaie, in salate.
7. Dovleceii
Contin: fibre, proteine, fier, magenziu, potasiu, vitaminele A; C; B6.
Cum ii prepari: la gratar, la tigaie sau chiar cruzi, in salate.
8. Ceapa
Contine: fibre, potasiu, vitaminele C si B6.
Cum o mananci: la cuptor, la tigaie, curda in salate.
9. Vinetele
Contin: magneziu, fibre, potasiu, vitaminele C si K.
Cum le prepari: la tigaie, la gratar, salata de vinete.
10. Castravetii
Contin: magneziu, potasiu, vitaminele A, C si K plus multa apa.
Cum ii prepari: cruzi, in salata.