Prima pagină » Stiri si curiozitati » Top 10 filme de văzut pe Netflix. Nu trebuie să le ratezi

Top 10 filme de văzut pe Netflix. Nu trebuie să le ratezi

02 mai 2024, 21:34,
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

Vrei să te uiți la un film și cauți un top cu 10 cu cele mai bune filme de văzut pe Netflix? Ești în locul potrivit. Netflix este un serviciu de difuzare online bazat pe abonamente, care permite abonaților să vizioneze seriale și filme pe un dispozitiv conectat la internet.

Top 10 filme de văzut pe Netflix

Numărul de filme și seriale pe Netflix e impresionant. Ceea ce face destul de dificilă misiunea de a găsi cele mai bune filme de vizionat. Și aici ne referim atât la filme produse sau distribuite exclusiv de Netflix, cât și filme produse de alte studiouri care au fost cumpărate ulterior de Netflix. De aceea am extras pentru tine 10 din unele dintre cele mai bune filme făcute vreodată și pe care le poți vedea pe Netflix din confortul propriei canapele.

Veți găsi filme pentru mai multe categorii: cele mai bune comedii de pe Netflix, cele mai bune filme de dragoste Netflix, cele mai bune thrillere, drame, cele mai bune filme produse de Netflix.

  1. The outfit

Unul dintre filmele preferate din ultimii doi ani a intrat în februarie 2024 pe Netflix. Un thriller cu gangsteri neobișnuit prin faptul că se joacă destul de static, fără multe împușcături, urmăriri etc. Totul se joacă din scenariu, care este foarte bun prin modul în care leagă ițele poveștii, și din chimia și măiestria actorilor, excepționali toți. Că tot am pomenit de scenariu, este co-scris de Graham Moore, cel responsabil de scenariul The Imitation Game, care a luat de fapt și Oscarul pentru cel mai bun scenariu adaptat. Actorul principal este Mark Rylance, căruia i se alătură Zoey Deutsch, Dylan O’Brien și Johnny Flynn.

Mark Rylance este un croitor în Chicago-ul anilor ’50, a cărui clientelă este alcătuită în special din membrii mafiei irlandeze care controlează cartierul. Dar pacea și liniștea boutique-ului de croitorie stau să facă implozie, atunci când intră pe fir FBI-ul, dar și o bandă rivală. Filmul e destul de stilizat și elegant, cam la fel ca hainele perfect croite ale lui Leonard Burling (Mark Rylance), dar asta nu îl face mai puțin plăcut de urmărit, din contră.

Câteodată vrei să admiri o bijuterie și să iei o pauză de la filmele prea realiste, dar și de la realitatea în sine, de multe ori brutală, în ultimul timp în special.

  1. Don’t worry darling / Nu îți face griji, dragă

E un film cum nu prea mai vezi, un film american ambițios, care încearcă să treacă dincolo de nivelul obișnuit al Hollywoodului. Un film cu idee interesantă, scenariu bine legat, bine executat și bine jucat. Nu suntem fani teorii ale conspirației dar o bănuială ar fi că filmul, la fel ca și regizoarea Olivia Wilde, sunt victimele unei campanii de defăimare, poate și pentru că are un mesaj puternic feminist. Alice (Florence Pugh) și Jack (Harry Styles) sunt un cuplu de tineri fericiți din anii ’50, în California. Jack lucrează la un proiect secret care ajunge să o intrige din ce în ce mai mult pe Alice, în timp ce cercetările ei în privința proiectului provoacă tensiuni în comunitate. Șeful companiei lui Jack este interpretat de Chris Pine.

  1. The Hand of God / Mâna lui Dumnezeu

The Hand of God e un film frumos, de multe ori cu note umoristice despre familie, maturizare, pierdere, atracție fizică și multe alte ingrediente ale vieții, realizat de câștigătorul Oscarului pentru cel mai bun film străin, Paolo Sorrentino (La Grande Bellezza sau Tinerețe).

Unele filme sunt un univers în sine. Sau reușesc să oglindească o lume întreagă. Așa este Mâna lui Dumnezeu. Da, este despre adolescența unui tânăr din Napoli al anilor ’80 – de fapt este un film inspirat chiar din viața regizorului, dar e mai mult de atât. Vei trăi prin mici scene, gesturi, schimburi de replici chiar în Italia anilor 80 pentru două ore. Mâna lui Dumnezeu are această putere extraordinară de a te absorbi în universul cinematografic, așa cum o fac filmele lui Fellini dar în Italia altei perioade.

  1. Nyad

Un tur de forță pentru Annette Bening și Jodie Foster, care e imposibil să te lasă nepăsător. Un film emoționant și inspirațional care calcă în picioare limitele legate de ce poți face după ce tinerețea rămâne în spate.

Nyad e un film biografic despre înotătoarea Diana Nyad, interpretată de Annette Bening. Alături de Annette Bening joacă Jodie Foster, care o interpretează pe antrenoarea și prietena cea mai bună a înotătoarei.

Înotătoarea Diana Nyad a încercat la 60 de ani să înoate 110 mile, între coastele Cubei și Floridei, o cursă ce nu mai fusese realizată niciodată fără o cușcă, pentru a fi în siguranță de mușcăturile rechinilor. Cursa este considerată echivalentul pentru înot al escaladării Muntelui Everest.

  1. The Big Short / Brokerii apocalipsei

E posibil să faci un film haios, antrenant, care să-ți dea o stare de bine despre criza financiară din 2008-2009? Da, este posibil și deja s-a făcut. Este The Big Short, o comedie-dramă care reușește să explice concepte financiare complicate și să te distreze în același timp.

Cu un scenariu adaptat după o carte, The Big Short are o distribuție stelară (Christian Bale, Steve Carell, Ryan Gosling, Brad Pitt și mulți alții). Urmărește trei povești paralele care ajung să se intersecteze. Fiecare dintre cele trei are la bază specialiști în finanțe care intuiesc căderea piețelor financiare, plecând de la criza pieței imobiliare din SUA. Așadar, nu-l ratați pe Netflix. Noi ne-am făcut deja un obicei de a reveni la el periodic, cu aceeași plăcere, așa cum o facem și cu alte filme bune din ultimii ani.

  1. The Wonder / Minunea

Netflix a dat lovitura cu The Wonder. Am văzut multe filme Netflix bune, dar Minunea este cu adevărat o minune Cel mai hipnotizant film Netflix, de departe. Iar Florence Pugh, actrița britanică din rolul principal, ne-a convins total de talentul ei. Inteligența și forța cu care își dozează și interpretează acest rol la doar 26 de ani ne fac să spunem că este noua Kate Winslet sau Scarlett Johansson.

Acțiunea se petrece în Irlanda, după Marea Foame a Cartofului din secolul al XIX, când un milion de irlandezi au murit. O infirmieră din Londra (Florence Pugh) este chemată într-un sat pentru a supraveghea o fată de 11 ani, care nu a mai mâncat de 4 luni și e considerată de comunitate o sfântă. Un film despre credințe și cât de departe sunt dispuși oamenii să meargă pentru certitudinile lor.

  1. Fiicele doctorului March

Pe Netflix pot fi văzute acum ambele ecranizări ale romanului Little Women / Fiicele doctorului March, atât cea a regizoarei-actrițe Greta Gerwig din 2019, cât și ecranizarea clasică, din 1994.

Ecranizările unui roman (semi)autobiografic american, despre maturizarea a patru surori, Little Women a adunat laolaltă o distribuție incredibilă. De exemplu, în ecranizarea mai veche au jucat de la Winona Ryder, Kirsten Dunst și Christian Bale până la Susan Sarandon și Claire Danes.

Fiicele doctorului March e unul din acele drame pozitive despre familie, despre dragoste și găsirea drumului în viață, așa cum Hollywoodul nu prea mai produce de ceva timp.

  1. Hustle / Marea încercare

Adam Sandler descoperă talente în basket, dar perioada lui de glorie a trecut de ceva timp. Asta până când cunoaște într-o călătorie un talent promițător cu care și-ar putea face revenirea în NBA.

Așteptam Hustle mai ales după excepționalul Uncut Gems, tot cu Adam Sandler și tot pentru Netflix. La fel ca și în Diamante neșlefuite, Adam Sandler joacă rolul unei persoane căreia nu prea i s-au așezat ploile, este în burn-out, dar care încearcă o ultimă “lovitură”, care îi poate readuce bucuria și pasiunea pentru ceea ce face. Nu suntem fani basket și nici filme “sportive”, dar Hustle ne-a absorbit în poveste. O poveste de ficțiune, dar în care joacă multe foste sau actuale staruri din basketul american.

  1. Children of Men

Într-o lume tot mai amenințată de suprapopulare, Children Of Men propune un univers de coșmar în care umanitatea este pe cale de dispariție din cauza infertilității. Cum întreaga societate umană este construită pe ideea de progres, de mai mult și mai bine pentru cei ce vor veni, certitudinea că cei încă în viață sunt ultima generație de oameni care va vedea lumina zilei antrenează dispariția vechilor structuri sociale care vor fi înlocuite de anarhie, teroriști și un ultim regim totalitar rămas în picioare în Marea Britanie.

Children of Men nu este o poveste lipsită de speranță, în centrul ei aflându-se o femeie însărcinată pe care Theo Faron (Clive Owen), un funcționar anonim, va încerca să o scoată dintr-o țară în care toți imigranții erau vânați și trimiși în lagăre de exterminare sub privirile impasibile ale britanicilor.

  1. Pinocchio

În 2022 s-au lansat două filme Pinocchio. Îți spunem asta doar pentru a nu le confunda și a nu rata varianta realizată de Guillermo del Torro pentru Netflix. Acest Pinocchio merită văzut de copii (peste 7 ani), dar la fel de mult și de adulți, pentru că este pur și simplu o bijuterie: de la animația stop-motion, la jocul actoricesc (de exemplu Ewan McGreggor și Cate Blanchett, dar sunt mulți alți actori buni), la muzică, etc – totul se împletește într-o experiență extraordinară care te va emoționa și inspira…

Guillermo del Torro are o sensibilitate incredibilă pe care ne-o pune pe tavă fără niciun fel de platoșă, așa cum am făcut-o și în The Shape of Water. Nu ratați această variantă a lui Pinocchio, acesta încadrându-se în top 10 filme Netflix.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
12 iulie 2024
12 iulie 2024