Prima pagină » Magazin » TOP 3 criterii prin care deosebești chitara acustică de cea clasică
TOP 3 criterii prin care deosebești chitara acustică de cea clasică

TOP 3 criterii prin care deosebești chitara acustică de cea clasică

03 ian. 2020, 11:05,
în Magazin

Fiecare persoană are câte un hobby. De mic ai o atracție pentru muzică și ți-ar plăcea să cânți la chitară? Chiar dacă până acum nu a fost momentul potrivit să acorzi mai multă atenție acestei pasiuni, niciodată nu e prea târziu să-ți împlinești visul.

Așadar, dacă te-ai hotărât să studiezi serios chitara este foarte important să-ți cumperi una pentru a putea să exersezi acasă, ceea ce înveți cu profesorul. Mulți dintre cei care studiază acest instrument și vor să-și achiziționeze o chitară proprie oscilează între varianta acustică și cea clasică.

Cum poți deosebi cele două modele mai ușor?

  • Corzile. Acestea joacă un rol fundamental atunci când este vorba despre alegerea modelului potrivit. Astfel, corzile chitarelor clasice sunt mult mai flexibile, plăcute la atingere. În schimb, cele ale celuilalt model au în componență materiale dure care o fac să devină mai greu de manevrat . Din cauza acestui fapt, chitara clasică este adesea recomandată pentru începători;
  • Sunetul. În ceea ce privește sunetul, chitara acustică, spre deosebire  de cea clasică are numeroase deosebiri, pe care trebuie să le iei  în calcul. Un rol important în realizarea sunetului îl au corzile. Prin urmare, varianta clasică este potrivită pentru piesele lente, iar cea acustică este ideală pentru cele ritmate;
  • Forma. De asemenea, forma chitarei acustice este foarte diferită  față de cea a celei clasice. Totodată, cele acustice au dimensiuni mai mari decât cele clasice, iar griful este mult mai mic, spre deosebire de cel al modelului clasic. Din această cauză, golurile dintre corzi sunt mult mai mici la chitara acustica, în comparație cu cea clasică.

Acestea sunt trei dintre cele mai importante criterii în funcție de care poți diferenția cu ușurință cele două modele.

În altă ordine de idei, de remarcat e faptul că modelul chitarei acustice este o alegere inspirată pentru cei care au o afinitate pentru sunetele grave. Cu ajutorul acestui tip de instrument, poți învăța să cânți atât piese jazz, folk, cât și country sau pop. Astfel, datorită gamei variate de genuri muzicale pe care chitara acustică le pune la dispoziție, foarte puține persoane au ales să rămână adepte ale modelului clasic.

După ce te-ai documentat și ai analizat toate aceste informații, nu-ți rămâne decât să te gândești la genul de muzica preferat pe care vrei să-l abordezi cel mai des, pentru a ști dacă alegi chitara acustică sau pe cea clasică. 

Decizia de achiziționare a  modelului cu ajutorul căruia să înveți să cânți este dificilă, deoarece cele două chitare arată asemănător, dar alegerea tipului nepotrivit poate îngreuna procesul de deprindere a abilităților necesare cântatului.

În concluzie, este foarte important sa faci alegerea corectă, mai ales atunci când este vorba despre cineva care abia începe să cunoască tainele acestui instrument. Dacă aceasta va începe să studieze pe un model de chitară care se manevrează ușor și îi oferă siguranță, orele de studiu vor fi mereu mereu o plăcere. 

În schimb, dacă se întâmpla contrariul, totul se poate duce de râpă rapid, chiar dacă cineva visa să cânte la acest instrument încă din copilărie.

Sursă foto: shutterstock.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`