Magazin

Top 5 tipuri de ceaiuri calmante ce pot fi consumate zilnic

Publicat: 26 apr. 2021

Pentru ca viata pe care o au multi oameni in ziua de astazi poate fi deosebit de solicitanta, un ceai usor calmant poate fi consumat in fiecare zi. Uneori, tot ce si-ar putea dori cineva este sa ajunga acasa si sa se aseze pe canapea impreuna cu o cana de ceai relaxant, ce transforma un moment stresat intr-unul mai usor de digerat.

De asemenea, multe persoane se confrunta cu anxietatea si insomnia – senzatii foarte neplacute care le afecteaza mintea si corpul. Ceaiurile sunt primul si cel mai usor, la indemana, tratament, la care oricine poate apela cu incredere.

Conform FabricaDeCeai.ro, urmatoarele ceaiuri ajuta consumatorii sa se relaxeze, sa elimine stresul si consecintele ritmului alert de viata pe care il traiesc in fiecare zi.

Ceai de valeriana: recomandat impotriva anxietatii

Considerat a fi un sedativ foarte usor, ceaiul de valeriana relaxeaza sistemul nervos. Studiile demonstreaza faptul ca valeriana este de mare ajutor chiar si impotriva insomniilor, producand un somn odihnitor. Consumul de ceai trebuie sa aiba loc zilnic pentru rezultatele dorite.

Lavanda: tratament pentru sistemul nervos

Lavanda are asupra organismului o multime de efecte benefice. Actioneaza drept antiinflamator, insa are si capacitatea de a reduce starile de anxietate, avand un efect calmat asupra corpului si mintii. Printre persoanele care trebuie sa acorde o mai mare atentie asupra consumului ceaiului de lavanda se numara cele alergice la polen – acestea trebuie sa se consulte cu medicul inainte.

Cel mai popular ceai calmant: teiul

Teiul, care pentru multi este ceaiul de dimineata, multumita aromei si a efectului calmant, se gaseste foarte simplu online sau in magazine fizice. Ceaiul de tei este foarte usor, comparativ cu valeriana si are un gust minunat, agreat de orice persoana. Este consumat si de tineri atunci cand se confrunta cu emotiile dinaintea unui examen, dovedindu-se linistitor.

Ceaiul de musetel: efecte antioxidante si calmante

Ceaiul de musetel, de asemenea foarte popular, este consumat de catre cei ce se confrunta cu stari de neliniste, ori ce aceia cu probleme digestive. Unele persoane prefera sa il asocieze cu lavanda, pentru rezultate mai rapide.

Oregano: condiment sau ceai?

Ei bine, oregano este o planta care imbina cele doua proprietati. In timp ce ofera preparatelor culinare arome puternice si un miros aparte, oregano este utilizat si pentru ceaiuri. Consumat astfel, ceaiul este o bautura bogata in antioxidanti, cu o putere extraordinara de relaxare. Nu are nevoie de alte arome la preparare, deoarece oregano este foarte intens.

Ceai la plic sau infuzie?

Indiferent de aroma aleasa, se poate alege dintre ceaiuri la plic sau infuzie, in functie de timpul pe care fiecare il are pentru a prepara bautura. Pe de o parte, ceaiurile la plic se prepara mult mai repede, mai ales la serviciu. Pe de alta parte, ceaiul infuzie contine mai multi nutrienti, avand in vedere ca nu a fost supus unor tehnologii pentru ambalare.
Pentru o calitate superioara a ceaiului si pastrarea sa optima, se recomanda a fi depozitat in cutii ermetice.

Adauga un comentariu