International

Top 9 cele mai sigure mașini din lume – FOTO

Publicat: 20 nov. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Topul celor mai sigure maşini din lume s-a modificat radical. Statisticile spun că nu a fost înregistrat niciun deces în ele în ultima perioadă. Numărul deceselor rutiere înregistrate în ultimii ani a crescut alarmant. Conform unui raport, trei sferturi dintre autovehicule prezente pe șosea sunt predispuse la accidente de acest tip. Dar, există însă și modele de autoturisme sigure.

Un raport realizat de organizația americană IIHS (Institute for Highway Safety) analizează numărul persoanelor ce și-au pierdut viața înregistrate în ultimii ani. Și un alt item pe care se pune accentul este cel al mașinilor în care s-au înregistrat aceste tragedii de pe șosele.

Datele analizate de IIHS fac referire exclusiv la conducătorii auto și nu la pasagerii aflați în autoturisme. Numărul de decese este raportat la un milion de exemplare ale modelului analizat.

Astfel, s-a lansat topul celor mai sigure modele de mașini din lume, în care nu s-a înregistrat niciun deces:

  1. Audi A4;
  2. Honda Odyssey;
  3. Kia Sorento;
  4. Lexus RX350;
  5. Mercedes-Benz GL-Class;
  6. Subaru Legacy;
  7. Toyota Highlander;
  8. Toyota Sequoia;
  9. Volvo XC90.

Se pare că celebrul model scos de producătorul auto german se regăsește fruntașă în listă. Audi a fost primul constructor auto din Europa care a fabricat în serie un autovehicul hibrid. Producția de serie din 1997 a celei de-a treia generații de Audi duo, atunci fiind bazată pe A4 Avant.

Reprezentanții companiei Volvo anunțau în urmă cu câțiva ani că până în 2020 vor produce mașina în care nu își va pierde nimeni viața. Constructorul auto suedez suține că cei care se vor afla la volanul acestei mașini nu vor suferi nici răni grave.

Adauga un comentariu