International

Top aplicaţii (in)utile! A fost creată aplicaţia care verifică dacă aparatele de gheaţă de la McDonald’s sunt funcţionale

Publicat: 23 oct. 2020
McDonalds are reale probleme cu mașinile cu gheată din SUA
McDonalds are reale probleme cu mașinile cu gheată din SUA

Rashiq Zahid a creat o aplicație web care indică locațiile McDonald’s din Statele Unite care au o mașină de înghețată funcțională. Zahid, un inginer software în vârstă de 24 de ani, a reușit să facă acest lucru prin ingineria inversă a comenzii API McDonald’s.

Aplicația, care se numește McBroken, depinde de fiecare locație care actualizează în mod activ starea aparatului de înghețată. Acest instrument este util mai ales atunci când încercați să nu vă construiți speranțele doar pentru a ajunge la cel mai apropiat McDonald’s ca apoi clienţii să audă de la unul dintre angajații lor pronunțând: „Mașina de înghețată este spartă”.

Aparent, în SUA, exista o reală problemă cu maşinile de gheaţă

McBroken raportează că aproape 7,8% dintre aparatele de înghețată McDonald’s sunt stricate. Philadelphia conduce toate orașele cu peste 16% din mașinile sale nefuncţionale, urmată de New York cu peste 15%.

Potrivit The Verge, Zahid a venit cu ideea în timpul unei vizite la un McDonald’s din districtul Kreuzberg din Berlin în iulie. După ce nu a putut comanda un McSundae prin intermediul chioșcului lor cu ecran tactil și din aplicația mobilă din cauza unei probleme legate de înghețată, Zahid și-a dat seama că „trebuie să se poată face ceva în acest sens”.

Zahid a încercat inițial să creeze un API care să verifice disponibilitatea aparatului de înghețată al fiecărei locații prin adăugarea unui McSundae în coș o dată pe minut, dar acesta a fost blocat. El a reușit să-și dea seama de o soluție prin includerea tratamentului înghețat la fiecare 30 de minute.

Aplicația lui Zahid nu este prima care verifică dacă aparatele de înghețată din locațiile McDonald’s sunt în stare de funcționare. În 2017, Raina McLeod a lansat o aplicație pentru iPhone, intitulată Ice Check , care permite utilizatorilor să verifice dacă vor putea primi delicii la McDonald’s-ul lor local.

McDonald’s o istorie controversată

McDonald’s se bucură de un real succes la nivel mondial. Zeci de mii de locatii sunt deschise in intreaga lume. Totusi, in jurul companiei au aparut mai multe scandaluri. Multe acuzatii referitoare la mancarea de proasta calitate au fost lansate de nenumarate ori. O femeie din Statele Unite ale Americii a făcut un experiment de zile mari. În anul 1996, aceasta a decis să păstreze o porţie de cartofi prăjiţi şi un hamburger într-o cutie pentru a vedea ce se întâmplă cu celebrele produse de la McDonalds. După 24 de ani, bătrâna a decis că este timpul să arate tuturor ce mâncăm, de fapt.

Americanca a postat clipul pe TikTok, iar internauţii au urmărit-o cu sufletul la gură. Deşi nu v-aţi fi închipuit vreodată, cele două tipuri de mâncare arată aproape normal.

“Această cutie a stat din 1996 în dulap. Nu am umblat niciodată la ea. Priviţi cartofii prăjiţi, nu au mucegăit deloc. Sunt doar deshidrataţi. Iar hamburgerul este intact. Aşa arată cu burger vechi de 24 de ani. Oare ce aş păţi dacă l-aş mânca? Cu siguranţă nu vreau să încerc”, a spus bunica în filmarea de pe TikTok.

@aly.sherbMake this go viral, y’all ##grandparentsoftiktok ##mcdonalds ##fyp ##decadechallenge ##foryou ##happymeal♬ original sound – aly.sherb
Adauga un comentariu