Magazin

 Top cele mai bune aparate de aer condiționat și cum să va răcoriți vara această

Publicat: 08 iul. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
 Top cele mai bune aparate de aer condiționat și cum să va răcoriți vara această

Pentru cei care nu au acasă un sistem de aer condiționat split, s-ar putea să luați în considerare un aparat de aer condiționat portabil. Aceste dispozitive sunt de obicei mai ieftine de cumpărat, nu necesită montare pe perete sau pe tavan și încă fac trucul. Acestea pot fi mai practice pentru chiriașii sau persoanele care locuiesc în apartamente cu reglementări stricte și care nu au voie să instaleze rolete exterioare.

Dezavantajul este că aparatele de aer condiționat portabile sunt în general mai puțin eficiente, deoarece, spre deosebire de aparatele de aer condiționat exterioare, generează căldură reziduală în interior, iar aerul cald suplimentar trebuie evacuat în exterior. Deoarece generatorul se află în interiorul casei dvs., poate rula și mai tare decât o unitate de fereastră care are generatorul în exterior.

Cele mai bune aparate de aer condiționate: cum funcționează

Aceste aparate de aer condiționat funcționează pe același principiu că și pompele de căldură aer-aer. O alimentare cu energie electrică activează un motor care va produce un schimb de căldură între aer și agent frigorific. Prin urmare, aerul care este expulzat în interiorul locuinței este mai rece. O imagine care ajută la înțelegerea funcționării acestor aparate este cea a frigiderului, care funcționează după aceleași principii.

Aparatele de aer condiționat mobile: un sistem simplu și ieftin

Principalul avantaj al aparatelor de aer condiționat portabile este ușurința în utilizare. De aceea, mulți români caută cele mai bune aparate de aer condiționat portabile. Nu este necesară nicio instalare specială și dispozitivul poate fi mutat după cum doriți, cu condiția să aveți posibilitatea de a direcționa conducta de evacuare a căldurii spre exterior (uşă, fereastră, orificiu montat, etc.). Din cauza acestei simplități, costul este destul de moderat, între 1000 și 5000 de lei în funcție de model și puterea aleasă (număr 10W pe metru pătrat).

Unele modele de aparate de aer condiționat sau pompe de căldură aer-aer sunt reversibile și pot produce căldură. Află dacă este profitabil pentru tine acum consultând informațiile de la 10pelinie.ro

Acordați atenție zgomotului și esteticii

Din punct de vedere al dezavantajelor, aparatul de aer condiționat mobil este mai întâi relativ zgomotos. Având în vedere modul de funcționare al aparatului, este și logic că zgomotul produs să fie comparabil cu cel al unui frigider. Pompele de căldură aer-aer sunt și ele puțîn zgomotoase, dar din moment ce condensatorul este plasat afară, zgomotul se aude mai puțîn. În plus, conducta aparatelor de aer condiționat mobile este destul de neatractivă și ocupă o suprafață mică.  Dacă v-ați hotărât să faceți o achiziție, vă recomandăm pagina de comparare unde puteți vedea care sunt cele mai bune aparate de aer condiționat din România la momentul actual pe internet.

Cele mai bune aparate de aer condiționat: ergonomie garantată

Acest tip de aer condiționat este atât mobil, cât și ușor de mutat. Într-adevăr, unele modele au chiar și roți pentru a le facilita transportul. Deci trebuie doar să-l tragi peste tot în călătoriile tale, în loc să-l porți în brațe.

Pe de altă parte, formatul și greutatea sunt, de asemenea, bine elaborate de producători. Majoritatea acestor modele au un design practic și elegant. Acest lucru reduce foarte mult genele în timpul transportului și adaugă mai multă estetică accesoriului. Rețineți că cele mai grele modele depășesc rar 50 kg.

Fii atent la cumpărături și fă-ți timp pentru a testa produsele dacă este posibil. Unele modele produc căldură în același timp cu care o reduc. Acest lucru va crește facturile de energie electrică, în plus făță de scăderea performanței mașinii.

 

Adauga un comentariu