Sport

Topul celor mai buni antrenori din istorie! Mircea Lucescu ocupă locul 87. Ce antrenori români mai avem în primii 100 tehnicieni din lume

Publicat: 02 mai 2020

Cei de la FourFourTwo au alcătuit un top în care i-au cuprins pe cei mai buni 100 antrenori din istoria fotbalului. Tehnicianul român și-a făcut loc în acest top spectaculos și ocupă locul 87. În clasament mai sunt și alte nume importante din istoria României, precum Ștefan Kovacs (locul 62) și Emeric Ienei (locul 63).
Potrivit topului, cel mai bun antrenor din toate timpurile este Sir Alex Ferguson, fostul tehnician al lui Manchester United.

Top 10 cei mai buni antrenori din istorie, potrivit FourFourTwo

Sir Alex Ferguson ocupă primul loc, iar podiumul este completat de Rinus Michels și Johan Cruyff.

Sir Alex Ferguson
Rinus Michels
Johan Cruyff
Bill Shankly
Josep Guardiola
Arrigo Sacchi
Matt Busby
Helenio Herrera
Ernst Happel
Valery Lobanovsky

Cum a ajuns Mircea Lucescu selecționerul României

Mircea Lucescu a povestit cum a semnat contractul de selecționer al echipei naționale. S-a întâmplat în 1983, după un meci cu Cipru din calificările pentru Campionatul European din 1984.
Lucescu era selecționer „interimar” la echipa națională, dar și antrenor-jucător la Corvinul Hunedoara, iar FRF a vrut să-l aducă definitiv la echipa națională.

„După meciul cu Cipru încep presiunile asupra mea să renunț la Hunedoara și să preiau echipa națională cu normă întreagă. Îmi aduc aminte că dusesem echipa națională un spirit, de a-i ține apropiați, cu familiile, cu soțiile.
I-am dus la mare și acolo a apărut un reprezentant al Consiliului Național cu cravată. Noi eram pe plajă toți. Mi-a spus că dacă nu semnez, pe el îl dă afară. Acolo pe plajă am semnat contractul cu FRF și am acceptat să părăsesc Hunedoara”, a spus Mircea Lucescu.

Lucescu a pregătit echipa națională până în 1986, iar apoi a trecut la Dinamo, pe care a pregătit-o până în 1990. AC Pisa, Brescia, Reggiana, Rapid, Inter Milano, Galatasaray, Beșiktaș, Șahtior și Zenit sunt echipele pe care le-a mai pregătit Lucescu.
Ultima experiență a sa a fost ca selecționer al naționalei Turciei, „mandat” care s-a încheiat la începutul anului 2019

Adauga un comentariu