Culinar

Tort dreptunghiular cu ciocolată, o rețetă simplă și savuroasă

Publicat: 15 aug. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Tort dreptunghiular cu ciocolată o rețetă simplă și savuroasă
Rețeta de tort dreptunghiular cu ciocolată este ușor și rapid de preparat

Rețeta de tort dreptunghiular cu ciocolată este ideală pentru orice eveniment. Acesta poate fi gătit într-un timp scurt și poate fi decorat după bunul plac. Fiind cremos și savuros, desertul va cuceri musafirii.

Dacă doriți un tort aniversar rapid și delicios, desertul vă va cuceri. Pe lângă faptul că este aspectuos, prăjitura este bogată în cremă, având un blat pufos.

Ingredientele necesare pentru rețeta de tort dreptunghiular cu ciocolată

Tortul dreptunghiular cu ciocolată este un desert rapid și foarte delicios. Acesta este gata în doar 60 de minute. Rețeta se va face în trei etape. Prima dată va trebui să pregătiți blatul. Pentru gătirea lui veți avea nevoie de 60 grame de pudră de cacao, 2 ouă, 150 mililitri de apă fierbinte, jumătate de linguriță de sare, 180 grame de făină, 3 grame de praf de copt, 5 grame de bicarbonat de sodiu, 80 mililitri ulei și 150 grame de zahăr. 

Ulterior, va trebui să preparați crema de ciocolată din 150 grame de arahide prăjite, 150 grame de unt și 300 grame de lapte condensat caramelizat. Trebuie să vă asigurați ca laptele și untul să fie la temperatura camerei. Ultima etapă este glazura tortului. Aceasta se va realiza din 40 mililitri de lapte, 60 grame de unt și 100 grame de ciocolată neagră de minimum 50 la sută cacao. La final, veți obține un desert de circa 1360 de grame.

Cum se prepară blatul și crema pentru tort

Mai întâi se va cerne făina într-un bol, apoi se vor adăuga zahărul, praful de copt, sarea și bicarbonatul de sodiu. Se amestecă toate ingredientele cu un tel, apoi se toarnă uleiul de floarea-soarelui și ouăle. Veți mixa până ce observați că obțineți o compoziție omogenă. Într-un alt bol se va amesteca bine pudra de cacao cu apa fierbinte, fără a rămâne cocoloașe. Compoziția rezultată se va turna peste aluat și se amestecă din nou până la omogenizare. Aluat se va turna într-o tavă tapetată cu foaie de copt, apoi se nivelează și se introduce în cuptor. Acesta va trebui preîncălzit la 180 de grade. Blatul va trebui copt circa 12 minute. Pentru a vă asigura că este gata se va face testul scobitorii. După ce se scoate, se va tăia în patru părți egale, apoi se va lăsa să se răcească. 

Arahidele prăjite se vor pune într-un blender sau vor fi mărunțite cu ajutorul unui cuțit. Untul se va bate cu un mixer la viteză mare timp de 5 minute, până va deveni albicios și pufos. Se va încorpora treptat laptele condensat caramelizat în unt, apoi se vor adăuga și arahidele.Tortul va trebui asamblat pe un platou, după cum urmează: se vor suprapune blaturile unse cu o treime din crema preparată, apoi se vor presa ușor. Se va lăsa la frigider, apoi se va pregăti glazura de ciocolată. Laptele și untul se vor încălzi la foc mic, apoi se vor turna într-un bol împreună cu ciocolata ruptă în bucățele. După circa un minut se vor amesteca până obțineți o cremă omogenizată. Glazura va fi turnată peste tort, apoi se va acoperi cu o folie alimentară și se va lăsa la rece până ce se va întări. 

Rețeta de tort dreptunghiular cu ciocolată este ușoară și rapidă de preparat. Acesta se va mânca cât ați clipi, fiind îndrăgită de toată familia. 

Adauga un comentariu