Culinar

Tort fără făină şi fără zahăr – Conţine brânză

Publicat: 02 iun. 2020

Iată o delicioasă rețetă de prăjitură.

Ingrediente:

– 500g brânza degresată
– 40g greensugar (înlocuitor de zahăr recomandat pentru diabetici şi fără efect cancerigen)
– esenţa de vanilie
– 2 ouă
– 200 ml smântână
– 50g de pudinca de vanilie D-W cu fierbere (sigur se poate înlocui cu 1 ligurita rasă de făină de Konjac – încă nu am încercat, dar conform reţetei fainii sigur va funcţiona, recomand adăugarea fainii treptat şi cu grijă – urmărind reacţia aluatului să nu se inteareasca prea tare)
– fructe pentru ornare

Mod de preparare:

Zdrobim brânza, adaugam cele 2-3 linguri mari de greensugar şi îl frecam bine cu ouăle. La crema obţinută se adauga şi se amesteca smântâna iar apoi punem praful de vanilie şi le alestecam bine. Punem ”aluatul” astfel obţinut în tavă tapetată cu hârtie pentru copt şi presaram fructele deasupra.  Îl punem la copt în cuptor preîncălzit la 180°C timp de 30 minute, până se rumeneşte.





Adauga un comentariu