Prima pagină » Culinar » Tort sărat cu brânză şi somon
Tort sărat cu brânză şi somon

Tort sărat cu brânză şi somon

17 dec. 2019, 12:03,
în Culinar

Iată un altfel de antreu pentru masa de Revelion! Tortul sărat va face senzaţie în mod sigur!

Ingrediente:

  • 1 clătită sărată
  • 600 g cremă de brânză
  • 400 g cremă de unt cu smântână
  • 150 g somon
  • 1 legătură mărar
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 legătură ceapă verde
  • 50 g nuci zdrobite
  • 100 g măsline feliate
  • 5-6 roşii uscate,tăiate
  • 2 ouă fierte,feliate

Pentru decor:

  • pătrunjel tocat
  • nuci zdrobite

Mod de preparare:

Amesteci crema de brânză cu crema de unt cu smântână până la omogenizare şi o împarţi în două cantităţi egale. Aşezi o clătită sărată într-o formă de tort cu pereţi detaşabili. Adaugi jumătate din crema de brânză şi o nivelezi.

Presari ceapa verde, mărarul şi pătrunjelul tăiate fin. Aşezi din loc în loc bucăţile de somon, presari nucile, măslinele, roşiile uscate şi feliile de ouă. Torni restul de cremă şi o nivelezi. Dai la frigider 2 ore, detaşezi pereţii şi decorezi, după imaginaţie, cu pătrunjel tocat şi nuci zdrobite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`