Un număr de 4.720 de pensionari din Iași continuă să muncească după ce ies la pensie. Unul dintre motivele din spatele acestei situații are legătură cu costurile de trai mai mari, pensiile primite nefiind suficiente pentru a le acoperi
Pensionarii din Iași continuă să muncească, deși au ieșit la pensie. În ultimii doi ani a crescut numărul celor care au luat această decizie. Unul dintre motivele din spatele acestei creşteri are legătură cu costurile de trai mai mari, pensiile primite nefiind suficiente pentru a le acoperi. Femeile pensionare sunt în număr mai mare angajate, față de bărbații din Iași care ies la pensie și continuă să muncească. În Iași sunt 160.000 de pensionari, și mai bine de un sfert dintre aceștia încasează pensia minimă de 1.281 de lei.
Un număr de 4.720 de pensionari din Iași continuă să muncească după ce ies la pensie
Dacă luăm în considerare statisticile din fiecare țară europeană, țările baltice au cea mai mare pondere a persoanelor care continuă să lucreze şi după ce au ieșit la pensie, pe primul loc fiind Estonia (54,9%), urmată de Letonia (44,2%) şi Lituania (43,7%). La polul opus, cea mai mică pondere se înregistra în Spania (4,9%), Grecia (4,2%) şi România (1,7%). Dacă pensionarii din alte țări europene continuă să lucreze și după ce au ieşit la pensia de limită de vârstă pentru că vor să fie productivi, în România, situația stă altfel. Pensionarii români lucrează și după pensionare, din nevoi financiare. O mică pondere continuă să lucreze pentru că şi partenerul lor este angajat sau vor să socializeze mai mult după ce au ieșit la pensie. Casa Județeană de Pensii Iași plătește în jur de 400 de milioane de lei lunar beneficiarilor.
Ajutoare financiare importante pentru pensionarii din Iași cu venituri mici
Pensionarii primesc banii pentru luna aprilie 2025. Specialiștii Casei Județene de Pensii Iași explică faptul că se fac plățile din urmă pentru toți beneficiarii care erau în diverse situații, precum persoane abia pensionate și care nu au primit deciziile de plată după recalcularea veniturilor. De asemenea, acum sunt reevaluate dosarele ieșenilor care au muncit la CAP, în total, 8.000 de cereri. Pensionarii din Iași primesc și cei 400 de lei, ajutoare financiare de la stat. Sprijinul financiar destinat acestor pensionari cu venituri reduse, în valoare de 800 de lei pe an, va fi acordat în două tranșe egale, prima dintre ele urmând să fie livrată începând cu luna aprilie 2025, iar cea de-a doua, în decembrie 2025. Sprijinul este destinat pensionarilor cu venituri lunare mai mici sau egale cu 2.574 de lei. La nivel național, 2,5 milioane de pensionari se încadrează la acest ajutor. O parte din acești pensionari din Iași continuă să muncească, deși au ieșit la pensie din cauza veniturilor mici lunare.
Păi sclavii muncesc pînă mor !, la cei peste 70% acumulat pe care vii fură statul din munca voastră prin taxe , impozite și alte inepții normal ca ați ajuns mai rău decît iobagii care munceau pentru boier 60 de zile pe an , nu 200 de zile muncite degeaba pentru guvernul corupt și hoț !
Cei care nu au muncit toata viata degeaba, la un birou, sau au avut o munca usoara, clar ca le convine sa stea in continuare . Eu nu cred ca cei care au sapat santuri toata viata, mai doresc sa faca acelasi lucru si dupa 65 de ani…Ca sa stai fara sa muncesti si sa primesti si pensie si salariu…Trai nineaca!
In general la unitatile de stat se petrec asemenea lucruri…CFR-ul e in top…
bugetarii doresc sa munceasca si dupa pensie nu cei de la privat, dati stirea corecta daca tot pretindeti ca sunteti jurnalisti.
v-au fraierit iar ciolacu și psd !asta este marea grijă pentru- părinții și bunicii noștri- (nu știu dacă il mai țineți minte pe râtanul care vi se adresa cu aceste cuvinte )