Economic Local

Tot mai mulți șoferi ocupă abuziv locurile de parcare cu regim special din Iași

Publicat: 28 nov. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Tot mai mulți șoferi ocupă abuziv locurile de parcare cu regim special din Iași

În ultimii ani au fost amenajate pe raza municipiului Iași numeroase locuri de parcare cu regim special. Este vorba mai ales de locurile destinate persoanelor cu handicap sau cele destinate autoturismelor electrice. Pentru că, în majoritatea timpului, aceste locuri de parcare sunt libere, mulți conducători auto le ocupă fără drept. În ultima perioadă, sancțiunile aplicate din astfel de motive curg pe bandă rulantă.

„Polițiștii locali din cadrul Serviciului 3 Poliție Locală au sancționat contravențional cu amendă în valoare de 500 lei, pe numitul C.D., domiciliat în județul Iași, deoarece a ocupat fără drept cu autoturismul personal, un loc de parcare rezervat autoturismelor electrice, semnalizat corespunzător, în parcarea din zona Teatrului Național”, au declarat reprezentanții Poliției Locale Iași.

Nu se plătește taxă de parcare pentru mașinile electrice

Mașinile complet electrice sunt exceptate de la plata taxei de parcare în parcările publice cu plată de pe raza Municipiului Iași. În urmă cu două zile, pe 26 noiembrie, polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației au aplicat nu mai puțin de 30 de sancțiuni contravenționale, conform Hotărârilor de Consiliu Local Iași referitoare la parcarea și staționarea autoturismelor.

Adauga un comentariu