Local

Tot mai puţini ieşeni aleg să se vaccineze împotriva COVID-19! În ultima săptămână s-au imunizat doar 10 persoane

Publicat: 03 apr. 2023
_____ Vizualizări 6 Comentarii

În perioada 20 martie – 26 martie 2023, doar 10 ieșeni au decis să se vaccineze împotriva COVID-19. Dintre aceștia, trei s-au vaccinat cu doza 1, patru s-au imunizat cu doza 2 de vaccin împotriva COVID-19, unul s-a vaccinat cu doza 4, iar doi s-au imunizat cu cea de-a cincea doză. În acest interval, niciun ieșean nu s-a vaccinat cu doza 3

Persoanele care doresc să se vaccineze împotriva COVID-19 trebuie să știe că la Iaşi este deschis un singur centru de vaccinare, la Spitalul de Pneumoftiziologie, unde este necesară o programare prealabilă care poate fi făcută la numărul de telefon 0370807700. Programul este de luni până vineri, începând cu ora 11:00 și până la 13:00. De asemenea, pe cuprinsul județului, 174 de medici de familie administrează vaccinul împotriva COVID-19.

În ultima săptămână, doar 10 ieșeni au ales să se vaccineze împotriva COVID-19

DSP Iasi
Joi, 30 martie 2023, pe cuprinsul județului Iași, 52 de persoane au fost confirmate cu COVID-19

În ultima săptămână, doar 10 de persoane de pe cuprinsul județului Iași au decis să se vaccineze împotriva COVID-19.

„În săptămâna 20 martie – 26 martie 2023, pe cuprinsul județului Iași, trei persoane s-au vaccinat cu doza 1, patru ieșeni s-au imunizat cu doza 2 de vaccin, o persoană s-a vaccinat cu doza 4, în timp ce cu doza 5 s-au vaccinat două persoane. Nu a existat nicio persoană care să se imunizeze cu doza 3 de vaccin împotriva COVID-19”, au transmis reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Iaşi.

Începând cu cea de-a doua jumătate a lunii decembrie 2022, ieșenii se pot imuniza cu cea de-a cincea doză de vaccin anti-COVID-19. Cei care își doresc să se imunizeze împotriva COVID-19 cu a patra sau a cincea doză de vaccin au șansa de a primi noile seruri cu tehnologie ARN mesager care au ajuns în luna decembrie în România. Aceste seruri sunt eficiente atât împotriva formei inițiale de COVID-19, cât şi derivatelor din tulpina Omicron.

52 de persoane au fost confirmate cu COVID-19

Spitalul de Pneumoftiziologie Iasi
Persoanele care doresc să se vaccineze împotriva COVID-19 trebuie să știe că la Iaşi este deschis un singur centru de vaccinare, la Spitalul de Pneumoftiziologie

Joi, 30 martie 2023, pe cuprinsul județului Iași, 52 de persoane au fost confirmate cu COVID-19. Numărul de infectări rămâne constant, miercuri, 29 martie 2023, fiind înregistrate 45 de noi infectări cu COVID-19.

„Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, în data de 30 martie 2023, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 52 persoane infectate cu Covid-19 din totalul de 457 de testări efectuate. Dintre cazurile confirmate pozitiv și internate, în ultimele 24 de ore s-au efectuat 4 externări și 11 internări. În judeţul Iaşi, în ultimele 24 de ore nu s-au înregistrat decese în rândul persoanelor confirmate, numărul total de decese fiind de 2.587.

În ceea ce privește solicitările de testare ale pacienţilor care prezintă simptomatologie specifică noului coronavirus, încărcate de medicii de familie pe platforma CAPESARO, menționăm că, în ultimele 24 de ore, echipajele mobile nu au efectuat testări. Referitor la gradul de ocupare al paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor, pe 31 martie 2023 erau ocupate 98 de paturi, din care 7 paturi la ATI”, au precizat reprezentanții DSP Iaşi.

Deși numărul de cazuri de COVID-19 este în creștere, comparativ cu săptămânile trecute, în ultimele zile, doar 10 ieșeni au ales să se vaccineze împotriva COVID-19.

Comentarii
  • S-ar imuniza mai multi daca n-ar fi programul asta de gravide la centrul de vaccinare. Cine poate ajunge intre 11 si 13 la vaccinare? Cei care muncesc, sigur nu

  • Mergeți la Socola sa vedeți cum sunt bătuți pacientii…acum e un caz la Pavilion IB unde a fost snobit în bătaie un pacient de un infirmier. Sa vedeți diseară la ProTv cum se ascunde r…sub preș la Socola…mizerie peste tot și oameni corupți și mizerabili tolerați și încurajați de conducere

  • Încă se mai folosește termenul „imunizare” și acum când s-a recunoscut și de către „autorități” că acest ser nu imunizează!! Câtă idioțenie persistă și în cadrul jurnaliștilor !! Nu m-ar deranja prea mult ,dar aceștia au și drept de vot și vor putea influența viitorul !!

Adauga un comentariu