Actualitate

Toți clienții Mega Image trebuie să știe: Schimbare majoră în toate magazinele!

Publicat: 24 mai 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Toți clienții Mega Image trebuie să știe Schimbare majoră în toate magazinele
și Mega Image face o schimbare majoră în toate magazinele urmând să folosească inteligența artificială și digitalizarea

Grupul Ahold Delhaize, proprietarul Mega Image, a anunțat o schimbare majoră în toate magazinele. Astfel, se va folosi inteligența artificială și digitalizarea pentru a crește veniturile în următorii patru ani.

Schimbare majoră în toate magazinele Mega Image

Grupul de supermarketuri Ahold Delhaize, care deţine Mega Image, intențioenază să-și moajoreze profitul subiacent pe acțiune și să crească economiile în perioada 2025-2028, a anunțat joi, în timp ce intenționează să stimuleze digitalizarea și utilizarea inteligenței artificiale (AI), scrie Reuters. Grupul, care operează lanțurile Stop & Shop, Giant, Food Lion și Hannaford în Statele Unite și lanțurile Albert Heijn și Delhaize în Olanda și Belgia, precum și Mega Image în România, țintește un profit subiacent pe acțiune cu o rată de creștere anuală compusă de o singură cifră față de 2024.

Oficialii grupului de supermarketuri iau în calcul economii cumulate de 5 miliarde de euro prin aplicarea AI și automatizării în logistică, distribuție, operațiuni de magazine și back office.

„Intenționăm să canalizăm clienții fideli de la cardurile fizice, la aplicațiile noastre digitale, ceea ce ar trebui să conducă la o creștere rapidă a utilizatorilor activi lunar, la 30 de milioane până în 2028”, au declarat reprezentanții grupului de supermarketuri, indicând că programele de loialitate vor fi direcționate spre conținut digital.

Ahold Delhaize deține în România rețeaua Mega Image, care numără aproape 1.000 de magazine. În anul 2022, ultimul pentru care există date publice, afacerile Mega Image au atins 8,71 miliarde de lei, în creștere cu 16% față de 2021. Profitul net a urcat 29%, la 139,65 milioane de lei.

La finele lunii octombrie 2023, Ahold Delhaize, unul dintre cei mai mari jucători din piața mondială de retail alimentar, care în prezent deține 19 branduri la nivel global, printre care și Mega Image, a ajuns la un acord privind achiziționarea companiei Profi Rom Food, care operează rețeaua de magazine Profi în România, de la MidEuropa, pentru suma de 1,3 miliarde euro.

Primul magazin inteligent deschis de Auchan

Conceptul de supermarket fără angajați a apărut deja în România. Clienții retailerului Auchan se pot bucura de un magazin fără cozi și fără case de marcat, având o experiență rapidă și convenabilă. Magazinul este disponibil 24/7.

Primul astfel de magazin a fost deschis în București, în cartierul Pipera, clădirea Equilibrium 2. Acesta urmează să facă parte dintr-o reţea mai extinsă. Cei care merg la cumpărături își pun produsele în coș, iar când părăsesc magazinul, banii sunt retrași automat din cont.

Fiecare produs este cântărit pe raft, iar în cazul în care dorim să renunțăm la vreun produs, atunci va trebui să îl punem exact în acelaşi loc, pentru că altfel sistemul nu îl va recunoaşte ca fiind returnat.

Pentru a putea achiziționa produse din noul magazin Auchan GO, clienții trebuie să descarce aplicația Auchan GO și adaugă cardul bancar, să scanează codul QR generat când intră în magazin, să ia de la raft orice produs doresc, iar dacă se răzgândesc, pot pune produsul înapoi pe raft, iar când ies din magazin, fără a sta la cozi sau la casele de marcat.

Așadar și Mega Image face o schimbare majoră în toate magazinele urmând să folosească inteligența artificială și digitalizarea pentru a crește veniturile în următorii patru ani.

Adauga un comentariu