National

Toţi deputaţii şi senatorii de la ALDE s-au înscris în PSD

Publicat: 03 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Toţi deputaţii şi senatorii de la ALDE s-au înscris în PSD
Toti senatorii ALDE s-au inscris in PSD

Vicepreşedintele ALDE, Varujan Vosganian, a făcut un anunţ, de la tribuna Camerei Deputaţilor, despre deputaţii partidului din care face parte.

Deputaţii ALDE s-au afiliat grupului parlamentar al PSD, a anunţat, miercuri, deputatul Varujan Vosganian în plenul Camerei Deputaţilor.

„Domnule preşedinte, stimaţi colegi, vă informez că următorii deputaţi ALDE, începând cu data de astăzi, 3 iunie, se vor afilia Grupului parlamentar PSD. E vorba de: Anton Anton, Constantin Avram, Steluţa Cătăniciu, Daniel Olteanu, Doru Oprişcan şi Varujan Vosganian. Vă înaintez semnăturile lor”, a anunţat la începutul şedinţei de miercuri, Varujan Vosganian.

Preşedintele de şedinţă, Florin Iordache, a luat act de acest anunţ.

„Înţeleg că toţi deputaţii ALDE s-au afiliat grupului PSD”, a declarat şi Florin Iordache, cel care conduce şedinţa.

PSD și ALDE au guvernat împreună până în august 2019, când Călin Popescu Tăriceanu a decis să părăsească această coaliție ca urmare a tensiunilor cu Viorica Dăncilă, premier la acea dată. În septembrie 2019, cinci deputaţi au decis să părăsească grupul parlamentar al ALDE, iar prin plecarea acestora, ALDE a pierdut şi grupul de la Camera Deputaţilor, pe lângă cel de la Senat, care fusese dizolvat cu o săptămână înainte.

Pe site-ul Camerei Deputaților, grupul parlamentar ALDE a fost trecut separat, la categoria „grupuri parlamentare care si-au încetat activitatea”.

Adauga un comentariu