Local

”Toți pacienții sunt egali”! Spitalul de Boli Infecțioase din Iași în prima linie a luptei cu COVID-19

Publicat: 07 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Toți pacienții sunt egali Spitalul de Boli Infecțioase din Iași în prima linie a luptei cu COVID-19

Din data de 10 martie 2020, Spitalul de Boli Infecțioase din Iași a avut internați 133 de pacienți confirmați cu virsul SARS-COV2. Doar 58 dintre ei au fost din Iași. Datele statistice ale Spitalului de Boli Infecțioase oferă și zona de proveniență a pacienților: București-1, Botoşani 8, Bacău 5, Neamţ 22, Prahova 1,Suceava 31, Vrancea 1, Vaslui 6. S-au externat vindecați 40 de bolnavi. Doar 16 dintre ei au fost din Iași. Spitalul de Boli Infecțioase a înregistrat, din păcate, în ciuda eforturilor medicilor, 11 decese.

Au pierdut lupta cu viața 4 bolnavi din Iaşi, 2 din Suceava, 3 din Neamț, unul din Botoşani și unul din Bacău. La acest moment, în Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, sunt internați 99 de bolnavi. 41 sunt din alte județe. Sunt în așteptarea rezultatului testului Covid 19 13 suspecți.

” Cea mai mare problemă o reprezintă numărul locurilor pentru suspecți Covid 19. Acum, de exemplu, mai avem doar două locuri. Fiecare persoană suspectă de COVID 19 stă singură în salon. Sunt norme internaționale. Când ajungem la capacitate, rog colegii de la spitalele care au astfel de cazuri să izoleze persoană suspectă de COVID 19 până la confirmarea sau infirmarea diagnosticului. Posibil ca această situație să producă frustrări dar țin să asigur toți cetățenii că noi, aici, tratăm fără discriminare toți pacienții. Nu contează vârsta, starea socială, studiile sau locul din care vin bolnavii” a declarat managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, Carmen Dorobăț.

Managerul instituției explică faptul că România se află în perioada ascendentă a curbei cu îmbolnăviri cauzate de COVID-19.

”În urmă cu o săptămână sistemul medical a intrat în strategia de fază 4. Asta înseamnă, potrivit documentelor oficiale, intrarea în acțiune a ceea ce înseamnă generic Spitale Covid 19. Ne aflăm în perioada ascendentă a curbei îmbolnăvirilor iar Spitalul de Boli Infecțioase din Iași preia cazurile medii și grave. Luptăm pentru sănătatea dumneavoastră iar infrastructura este formată din 9 paturi de Terapie Intensivă, 15 pături pentru suspecți și 184 de pături pentru bolnavii diagnosticați cu Covid 19.  Faptul că s-a contabilizat un număr mic de ieșeni diagnosticați cu SARS-COV 2 arată managementul bine țintit realizat de toate instituțiile implicate, de la Prefectură, Primărie, Consiliul Județean, Serviciul Județean de Ambulanță, SMURD, medici de familie, ISU, DSP CJASS și spitale. Avem nevoie de încrederea dumneavoastră. Vom lupta pentru fiecare viață! Asistența medicală din Spitalul de Boli Infecțioase din Iași este asigurată de 26 de medici care fac gardă, 161 de asistente medicale și 114 infirmieri și îngrijitori. Acestora li se adaugă medicii de laborator,Radiologie, Anatomie Patologică și farmaciștii. Cu excepția celor opt cadre medicale de îngrijire diagnosticate cu SARS-COV2 care se află în spital sub tratament. Mulțumim încă o dată comunității care ne susține și mass media pentru modul în care informează populația.#totulvafibine #staiacasă Noi suntem la datorie!”  a conchis Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

Adauga un comentariu