Magazin

Toți părinții ar trebui să cunoască acest lucru despre copiii lor

Publicat: 09 mart. 2021

Este timpul să vorbim despre sănătatea dentară a copilului tău. Știai că 8 din 10 copii români suferă din cauza dinților strâmbi?Te întrebi cine este responsabil de acest lucru? Chiar părinții, care au nevoie să înțeleagă cât de important este aparatul dentar pentru sănătatea copilului.

Copiii sunt afectați de aspectul dinților strâmbi! Iar tun-ai vrea să știi că cel mic suferă din cauza unui complex fizic. Dantura este adesea un motiv pentru care copiii declară că sunt jenați cu aspectul fizic. De altfel, și studiile ne arată că 1 din 3 tineri evită să zâmbească din cauza dinților strâmbi.Ca părinte, ești responsabil să știi ce trebuie să faci în această situație și cum să previi problema dinților nealiniați corect.

Iată ce trebuie să faci!

Apelează la tratamentul cu aparat dentar!Este singura metodă de îndreptare a dinților. Cunoscut medical și sub denumirea de tratament ortodontic, aparatul dentar este dispozitivul care aplică o forță asupra dinților, cu scopul de a-i deplasa și a-i poziționa corect.

Care este vârsta optimă pentru a purta aparatul dentar?

Tratamentul ortodontic poate fi realizat la orice vârstă! Cu toate acestea, medicii specialiști ortodonți ai clinicilor DENTESSE recomandă vârsta de 7 ani ca fiind ideală pentru a realiza prima vizită la medicul ortodont. De ce?Pentru că acum încep să cadă dinții de lapte, iar medicul dentist poate urmări modul în care vor erupe dinții permanenți, având în vedere postura și poziția acestora.

Important!Există tratamente cu aparate dentare care se realizează și înainte de această vârstă, tocmai pentru a evita din timp agravarea problemelor dentare. Iată mai jos câteva semne care îți pot indica faptul că ai nevoie să te prezinți cât mai rapid la medicul ortodont cu copilul tău.

  • Căderea dinților de lapte mult prea devreme, prea târziu sau la intervale neregulate de timp
  • Aglomerarea dinților
  • Dificultate la mestecare sau mușcare
  • Dinți poziționați în exterior sau dinți deplasați
  • Respirația pe gură
  • Mușcarea obrazului
  • Îmbinarea anormală sau chiar deloc a dinților

Trainerul dentar este unul dintre  aceste tratamente ortodontice, recomandat a fi purtat începând de la vârsta de 4 ani, întrucât ajută la dezvoltarea corectă a danturii. Este un aparat sub forma unei gutiere, care elimină obiceiuri vicioase precum împinsul dinților cu limba, respirația pe gură în timpul somnului și scrâșnitul dinților.De asemenea, protejează dinții copilului de carii.

O altă opțiune de tratament pentru prevenirea problemelor de poziție a dinților este aparatul dentar mobil, recomandat în jurul vârstei de 7 ani, odată cu erupția dinților definitivi. Corectează mușcătura și creează spațiu dinților prin lărgirea arcadei dentare.

În cazul în care copilul este mai mare, iar dinții strâmbi nu mai pot fi corectați cu trainer dentar și aparat dentar mobil, soluția este aparatul dentar metalic, cel mai popular tratament ortodontic. Este un aparat dentar fix, care vine ca soluție pentru anomaliile dentare complexe. În general, copiii de vârste mai mici îl preferă pentru că poate fi personalizat cu elastice colorate.

 

 

O alternativă similară ca funcții, dar mai discretă estetic este aparatul dentar ceramic sau aparatul dentar safir.Datorita materialelor din care sunt confecționate, aceste aparate sunt mai puțin vizibile și ofera un confort sporit la purtare.

Rezultatul? Un zâmbet impecabil cu dinți drepți.

 

Clinicile DENTESSE oferă și varianta aparatelor dentare complet invizibile pentru cei care doresc să nu știe nimeni că poartă un aparat dentar.

Demonstrează că ești un părinte informat și responsabil de sănătatea copilului tău! Programează o consultație în clinica stomatologică DENTESSE Kids & Teens, dedicată exclusiv copiilor și adolescenților  și află mai multe despre aparatele dentare chiar de la medicii ortodonți ai clinicii! Sună la 0332 101 000 sau completează  formularul online https://dentesse.ro/contact-kids/.

 

 

Adauga un comentariu