Stiri si curiozitati

Totul despre amenajarea acvariului unei broaște țestoase: Iată cum să ai grijă de animalul tău de companie

Publicat: 10 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Totul despre amenajarea acvariului unei broaște țestoase Iată cum să ai grijă de animalul tău de companie
Acvariul unei broaște țestoase trebuie schimbat odată ce animalul crește.

Dacă vrei să știi totul despre amenajarea unui acvariu pentru o broască țestoasă, ai ajuns în locul potrivit. În acest articol, vei găsi informațiile de care ai nevoie, pentru ca animalul tău de companie să fie sănătos și fericit.

Dacă ai decis ca animalul tău de companie să fie o broască țestoasă, trebuie să ții cont de câteva sfaturi prețioase. Pentru că aceste animale cresc foarte repede, atingând la maturitate până la 30 cm în diametru, necesită o îngrijire specială. Astfel că, ai grijă ca acvariul să fie unul spațios și curat în permanență. În plus, este necesar să achiziționezi o lampă cu UVA/UVB, pentru ca broasca să asimileze bine calciul şi vitaminele din mâncare.

Reține că o broască țestoasă bine îngrijită poate trăi până la 70-75 de ani. Așa că, pentru a te bucura cât mai mult de ea și pentru a îmbătrâni împreună, trebuie să ai în vedere sfaturile de mai jos.

o broască țestoasă în acvariu
Ai grijă ca acvariul să fie unul spațios și curat în permanență.

Amenajarea unui acvariu pentru broasca ta țestoasă: Cum se realizează corect

Cele mai populare broaște țestoase sunt cele de Florida (Trachemys Scripta Elegans). Acestea sunt cunoscute sub numele de broască ţestoasă cu tâmple roşii și pot fi crescute, cu ușurință, în casă.

Acvariul unei broaște țestoase trebuie schimbat odată ce animalul crește. Ține cont că un astfel de companion este semi-acvatic, ceea ce înseamnă că își petrece timpul atât pe apă, cât și pe uscat. De aceea, este recomandat să amenajezi acvariul, astfel încât să poată să înoate, dar și să stea pe uscat, atunci când își dorește. Pe partea de uscat pune pietre netede sau bucăți de lemn. Evită să folosești pietriș, pentru că broasca îl poate înghiți și se poate îmbolnăvi. De asemenea, pe partea de uscat, este bine să pui o lampă cu neon, pentru ca broasca să se poată încălzi. Și, așa cum am menționat, este recomandat să pui și o lampă cu UVA/UVB, pentru ca broasca să poată asimila mai bine calciul și vitaminele, pe care le ia din alimente.

Apa din acvariu trebuie să fie adâncă, pentru ca broscuța să poată înota în voie. Este necesar ca apa să fie schimbată o dată pe lună, în totalitate, și săptămânal, doar 25-30%. În ceea ce privește temperatura din acvariu, aceasta trebuie să fie constantă, cea mai indicată valoare fiind cea de 26-27 grade Celsius.

Pentru că țestoasele sunt animale omnivore, acestea mănâncă atât vegetale, cât și carne. Hrana trebuie să fie variată: plante de acvariu (alge), morcovi, varză, viermi, greieri sau peşti foarte mici vii. Atenție, însă! Un pui de broască țestoasă are nevoie ca mâncarea să îi fie tăiată bucățele, pentru a o putea înghiți cu ușurință.

o broască țestoasă cu tâmple roșii
Cele mai populare broaște țestoase sunt cele de Florida (Trachemys Scripta Elegans)

În ce constă igiena unei broaște țestoase

Este bine de știut că și broscuțele au nevoie să fie spălate, chiar dacă petrec foarte mult timp în apă. Pentru a realiza acest lucru ai nevoie de o periuță de dinți, cu ajutorul căreia să îi freci fiecare solz în parte. Așa ajuți la îndepărtarea algelor și bacteriilor, ce îi pot face rău.

De precizat este că broaștele țestoase sunt purtătoare de boli, cum ar fi Salmonella. Astfel că, este necesar să te speli foarte bine pe mâini, înainte și după mânuirea animalului.

Broaștele țestoase nu se îmbolnăvesc foarte des și nici nu au boli specifice. Însă, cea mai întâlnită boală în cazul acestor animale este conjunctivita. Infectarea se realizează cu alge și bacterii, care duc la înmuierea carapacei. Această afecțiune poate fi evitată dacă ai grijă de broasca ta țestoasă și îi schimbi apa regulat.

o broască țestoasă
Este bine de știut că și broscuțele au nevoie să fie spălate, chiar dacă petrec foarte mult timp în apă.
Adauga un comentariu