Cancan

Totul despre Cătălin Bordea, unul dintre cei mai buni comedianți din România: Vârstă, înălțime, studii

Publicat: 05 oct. 2021
Cătălin Bordea pe scenă la un show de stand-up cu microfonul în mână
Cătălin Bordea a devenit cunoscut datorită numerelor sale savuroase de stand-up comedy.

Cătălin Bordea este unul dintre cei mai buni comedianți din țara noastră. Se află în top alături de Costel (Constantin Bojog), Micutzu (Cosmin Nedelcu), Vio (Viorel Dragu) și Teo (Claudiu Teohari).

Născut pe 16 decembrie 1984 la Botoșani, Cătălin Bordea a devenit cunoscut datorită numerelor sale savuroase de stand-up comedy. A studiat la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale”, din București și, grație talentului său actoricesc, a reușit să facă parte din mai multe producții românești, printre care „La Bloc” și „Fete cu lipici”. De asemenea, Bordea a fost văzut, seară de seară, la emisiunea lui Dan Capatos, „Un show păcătos”. Este o persoană înaltă, având 1,90 de metri.

Cătălin Bordea a avut o copilărie grea

În vârstă de 36 de ani, Cătălin Bordea a avut o copilărie nu foarte ușoară. Părăsit de tată și crescut de bunică, deoarece mama era plecată în strănătate, el a trecut prin multe momente dificile. Din fericire, succesul pe care îl are astăzi compensează toate acele clipe grele.

Comediantul l-a văzut pe tatăl său doar o singură dată, iar de atunci drumurile sale s-au despărțit. În ciuda faptului că l-a părăsit pe când avea o vârstă fragedă, Cătălin Bordea nu își urăște tatăl, glumind adesea despre el în show-urile sale de stand-up.

„Tata e încă în viaţă şi e tânăr. Ne-am întâlnit o dată când am fugit de acasă. M-am dus cu o mătuşă de-a mea care mi-a spus să-mi iau certificatul de naştere cu mine că nu o să mă creadă. I-am arătat certificatul când m-a văzut. L-a cercetat, ca la graniţă. M-a crezut până la urmă că eram fiul lui. Şocul mare a fost pentru soţia lui de atunci. Trebuie să-i mulţumesc soţiei lui, de care a divorţat. Am stat o lună acolo şi s-a purtat extraordinar cu mine. Dorina o cheamă şi îi voi mulţumi întotdeauna. Am aflat de la fratele meu vitreg că nu tatăl mi-a trimis bani pe lună, la facultate, ci femeia asta mi-a trimis pe ascuns 50 de euro.

Dacă vreodată voi sta de vorbă cu omul ăsta îi voi spune că eu, încercând să vorbesc cu el mi-am făcut o altă familie, pe cea a soţiei lui. Mi-a mai trimis câteva mesaje de zilele mele de naştere: „La mulţi ani, tata”. Putea să fie oricine. Un robot putea trimite mesajele astea.

Mama când m-a făcut avea 16 ani. Bunica ne-a crescut pe toţi. Eu a trebuit să mă maturizez de la o vârstă foarte fragedă pentru că trebuia să am grijă şi de frăţiorii mei. Mama a avut mai multe relaţii. Îi plăcea să trăiască în permanenţă clipa îndrăgostelii”, a povestit Cătălin Bordea la „Refresh! by Oana Turcu”.

Detalii neștiute despre Bordea Cătălin, un comediant de succes

Este bine cunoscut faptul că Bordea a fost părăsit de tatăl biologic într-un autobuz, pe când avea doi ani, dar la un moment dat, acesta a dezvăluit că are șapte tați și este posibil să îl aibă și pe al optulea. Mama lui a ales să se căsătorească în repetate rânduri.

„Doru Dumitru Dorel (tatăl meu natural), Galău, Stelică, Viorel, Andrei, Andrei. Ăștia au fost tații mei, am șapte deocamdată! E posibil să apară și al 8-lea. De toți s-a despărțit din nepotrivire de caracter. Unul a plecat și m-a lăsat în autobuz, Galău a orbit, alți doi au fost arestați, unul în Italia, Stelică, el a fost și eliberat.

La ultima nuntă nu am fost, mama are colecție de acte de la toate căsătoriile, le păstrează pe toate! M-a făcut la 16 ani și bunica a făcut-o pe mama tot la 16 ani. Mai nou, m-am trezit că am și o soră”, a povestit Cătălin.

Cătălin Bordea nu a fost un copil dorit, însă bunica a fost norocul lui. Aspasia s-a urcat în autobuzul în care tatăl său îl părăsise și l-a salvat. L-a crescut cum a știut mai bine, iar datorită ei Cătălin Bordea a devenit omul pe care îl vedem astăzi: un bărbat care știe să se bucure de viață și să își iubească familia, așa cum tatăl lui nu a făcut-o.

„Mama mea avea 16 ani. Tata nici n-a vrut să audă de mine, a dorit ca mama să avorteze, dar nu s-a întâmplat asta. M-au crescut împreună până la 2 ani, când tata a fugit de-acasă. Mama l-a găsit şi m-a lăsat pe mine la el, că poate îşi regăseşte instinctele paterne. N-a fost aşa. El m-a urcat în autobuz, repet, aveam 2 ani, şi a coborât.

Norocul meu a fost că s-a urcat bunica mea la una dintre staţii şi m-a găsit. Altfel, cine ştie unde ajungeam”, a mai povestit Bordea la TV acum ceva vreme, scrie click.ro.

Adauga un comentariu